У ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулася постерна конференція магістрів

27 November 2018, 20:40

 

27 листопада 2018 року студенти магістратури ННІ лісового і садово-паркового господарства успішно відзвітували на постерній конференції. У цьому заході, крім самих магістрів та їхніх керівників, взяли участь завідувачі випускових кафедр, директор ННІ та його заступники, а також провідні вчені інституту.

Усі магістри надали фахові обґрунтування своїх праць, продемонстрували чітке визначення мети, завдань своїх робіт, наукові підходи і методи досліджень, добре сформульовані висновки.

Найбільшу увагу учасників конференції привернули роботи студентів-лісівників Анастасії Осьмухіної «Стан забезпечення садивним матеріалом робіт з відтворення лісів у підприємствах Херсонського ОУЛіМГ та шляхи його покращення», Олега Дзезенка «Особливості використання екоадаптаційного підходу для відтворення сосняків ДП Народицьке СЛГ», Марини Шумейко «Ефективність використання сучасних ростових речовин для регулювання росту і розвитку сіянців у лісових розсадниках», Іванни Данілової «Аналіз виконання вимог стандартів FSC у лісовому господарстві України», Марії Корень «Геопросторовий аналіз ризиків пожеж в лісових екосистемах Рівненської області», Світлани Жипи «Особливості мікроклонального розмноження Pinus Mugo Turra» та багатьох інших.

Для оцінювання постерів студентів спеціальності «Садово-паркове господарство» було створено комісію, яка складалася з двох експертних груп: одна в складі студентів, друга – викладачів.

Комісія відзначила прагнення студентів до пошуку творчих шляхів і неординарних рішень. Високу оцінку робіт дав також директор ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України професор Петро Лакида.

Переможцями визнано роботи студентів Олександри Снаровкіної (керівник – доцент Олеся Піхало) і Анни Білокрилої (керівник – доцент Олександр Курдюк). Друге місце виборов Владислав Борідченку (керівник – доцент Олеся Піхало), третє – Мирина Кирик (керівник – доцент Олександр Курдюк).

Присутні на конференції викладачі й студенти мали змогу переконатися у високому науковому рівні більшості виконаних робіт та їх практичній цінності. Без сумніву, отриманий на конференції досвід сприятиме не тільки успішному захисту магістерських кваліфікаційних робіт, а і допоможе підготуватися майбутнім магістрам до їх самостійної фахової діяльності.

 

 

Завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, професор

 Віктор Маурер,

завідувач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, професор

 Олена Колесніченко,

доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

 Олександр Кайдик,

заступник директора ННІ ЛіСПГ

 Віктор Свинчук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook