Перші медалі в Кореї на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації 2018 року у Олександри Пархоменко

September 6, 2018

Вітаємо Олександру Пархоменко аспіранта гуманітарно-педагогічного факультету з завоюванням перших нагород на чемпіонаті світу 2018 року зі спортивної радіопеленгації в місті Сокчо Корея.

В ці дні в далекій Кореї на узбережжі Японського моря проходить 19-ий чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації. Чемпіонат, який проводиться один раз на два роки, зібрав більше 300 спортсменів з 44 країн світу.

Змагання проходять у чотирьох вправах. Згідно регламенту чемпіонату до складу команди країни допускається не більше трьох спортсменів в кожній з 9 вікових категоріях. Наш університет в складі збірної команди України представляє Олександра Пархоменко, аспірант кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету, заслужений майстер спорту України з радіоспорту, майстер спорту України зі спортивного орієнтування. І Олександра підтвердила свій статус кращої спортсменки України і одного з світових лідерів в цьому виді спорту.

Подолавши багаточасовий переліт з Києва до Алма-Ати і далі до Сеула, адаптувавшись до зміни часових поясів, різниця у часі з Києвом 6 годин, змагання починаються о 9:00 за місцевим часом тобто о 3 годині ночі за київським часом, українські спортсмени в бойовому настрої підійшли до змагань.

В перший день чемпіонату 4 вересня розігрувалась першість на дистанції радіоорієнтування. В елітній категорії серед жінок, в категорії W21, Олександри зайняла 5 місце, що є кращим її результатом у цій вправі на останніх чемпіонатах світу, а чоловік Олександри вдало дебютував на чемпіонаті світу і зайняв високе 17 місце серед світової еліти з 40 спортсменів.

Більше сподівань на призові місця спортсменка і тренер очікували на класичних дистанції – пошуку радіоточок «лис» на діапазонах 3,5 і 144 МГц. І Олександра підтвердила свій високий статус лідера світового класу завоювавши 5 вересня у другий день змагань на класичній дистанції 3,5 МГц срібну медаль в особистому заліку і бронзову медаль в командному заліку в складі збірної команди України. Олександра подолала дистанцію у 5,7 км з пошуком 4 радіоточок - «лис» по крутих горах, непрохідних чагарниках і рисових полях з часом 1 год. 12 хв. 13 сек. І лише на 13 секунд випередила бронзового призера змагань Єкатерину Коломніну спортсменку з Росії.   

Вітаємо спортсменку і команду України і бажаємо успішних виступів у наступних двох вправах: спринті і класичній дистанції 144 МГц.

Результати і більше фото зі змагань можна переглянути на сайті організаторів чемпіонату: http://www.ardf2018.kr

 

В`ячеслав Пархоменко,

старший викладач кафедри фізичного виховання,

тренер спортсменки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook