Майстер-клас і профорієнтаційна робота кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей у ВП НУБіП України «Нємішаївський агротехнічний коледж»

April 5, 2018

Усебічне дослідження й висвітлення ініціативної теми кафедри «Англомовна професійна комунікація в координатах Євроінтеграційних процесів України» передбачає теоретичне висвітлення проблеми у вигляді монографій, наукових статей, виступів на конференціях, форумах, стажування й організацію міжнародних семінарів на базі НУБіП України, з яким НПП кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей успішно справляються, а на завершальному етапі імплементація набутих знань у навчальний процес: це і відкриті заняття і звичайні пари на різних факультетах НУБіП України, але в незвичній формі, а також передача свого досвіду і знань вчителям відокремлених підрозділів НУБіП України.

 

Тож, 04.04.2018 року делегація від кафедри (зав. кафедри Іванова О.В., доц. Березова Л.В., доц. Поліщук О.С. і доц. Яремеко Н.В.) вирушила у свою першу подорож із майстер-класом до ВП НУБіП України «Нємішаївський агротехнічний коледж», де провели студентам коледжу майстер-клас під назвою «Station Learning». Сутність цього навчання полягає в тому, що група студентів ділиться на 3 підгрупи і «вирушає» на станції, де на них чекають тренери з інструкціями до гри.

Кожен тренер має свою гру на розвиток різних іншомовних навичок:

  • «Memory cards» збагачує лексичний запас студентів і розвиває пам’ять;
  • «Running dictation» передбачає відпрацювання граматичної структури у поєднанні з письмом і говорінням;
  • «Story telling» розвиває навички читання, креативного мислення й письма.

 

Кожна підгрупа отримує детальну інструкцію від тренера і виконує завдання протягом 10 хвилин, по сигналу вчителя з плином часу студенти «змінюють станцію». По завершенню отримуємо позитивні й захоплені враження студентів, їхні розкуті й щирі посмішки і бажання вчити англійську мову краще, а також схвальні відгуки вчителів англійської мови коледжу. Тож мету досягнуто, позитивні результати дослідження отримано.

 

 
По завершенню майстер-класу обов’язковим і традиційним вже є для нас проведення профорієнтаційної роботи для студентів, незважаючи на те, що вони навчаються у нашому відокремленому підрозділі, не зайвим буде нагадати їм, що вони зробили вдалий вибір і з приходом до університету мають ще більше можливостей. Тож, переглянувши відеоролик і отримавши відповіді на всі запитання від представників університету, студенти щасливі й горді пішли ділитися враженнями з друзями, батьками, сестрами й братами. 
Звичайно, що найголовнішою новиною стало запрошення студентів на день відкритих дверей нашого університету 19 квітня 2018 року для студентів коледжів.

Оксана Іванова,
завідувач кафедри
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook