Випускники факультету аграрного менеджменту знову в аудиторії

February 28, 2018

   21 лютого з метою навчально-практичного та інформаційного забезпечення кваліфікованими порадами до студентів 3 курсу факультету аграрного менеджменту завітав фермер, генерального редактора на радіо «AGRO.fm» Олександр Журавель з темою лекції: «Ефективне виробництво ягідних культур  в Україні. Мільйон гривень з гектара».

   Олександр Журавель є випускником факультету аграрного менеджменту, тому з радістю провів лекцію, продовжуючи зустрічі членів ради роботодавців із студентами.  «Мені дуже приємно повертатись в стіни рідного університету, тут я почуваю себе як риба у воді» - розпочав лекцію гість.

   Місією було донести до молодих людей інформацію про те, як заробити перший мільйон з гектару землі. Як сказав наш лектор-практик: «Це не так складно як здається!». Головними умовами  початкового  бізнесу є визначення цілей та побудова плану дій, що допоможуть розпочати свій агробізнес, а  можливо і створити кооператив чи агрохолдинг в майбутньому. Поради від Олександра Журавля були доступними та сприйнятливими для студентів, які під час заходу активно дискутували.

   Розповідаючи про свій досвід, доповідач висловив свою думку про кредити банків, яка була досить негативною. Він вважає, що фермерам немає потреби позичати гроші, адже великі фінансові вкладення не потрібні. Ви звичайно можете це зробити, але наслідки можуть бути не такими позитивними, як очікувалось.

   Найкращою можливістю заробітку для стартапів є вирощування ягідних культур, адже вони не потребують великих ділянок. Як зазначив Олександр, найбільш рентабельними культурами в Україні є суниця польова, полуниця, малина, ожина та лохина, проте,  якщо є велика площа і інвестиції, то найкращим варіантом стане вирощування соняшнику.

Потрібно бути впевненим в собі, бути готовим до невдач, адже агробізнес є менш стабільним, ніж інші сфери виробництва, але оскільки  Україна – це аграрна країна, тому ця галузь є найбільш перспективною та прибутковою. На завершення лекції Олександр Журавель  висловив побажання студентам розвиватись, навчайтесь та спілкуватись  з успішними людьми.

   Дана зустріч організована за сприяння декана факультету Анатолія Остапчука, який поділився корисною інформацією та практичними навичками зі студентами саме про агробізнес.

Лариса Карпенко, асистент кафедри

маркетингу та міжнародної торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook