Один день з життя першокурсників

November 11, 2017

Минуло більше двох місяців як ми стали студентами агробіологічного факультету НУБіП України. Звичайно, ще не можна сказати, що ми повністю адаптувалися до свого нового статусу, але вже певний досвід маємо. Ним і хочу поділитися на прикладі одного дня нашого студентського життя.

Безумовно, найважливішою частиною робочого дня першокурсника є навчання. «Чим більше знаєш, тим більше можеш» - так казав французьський письменник Е.Абу. І чим краще ти навчаєшся, тим реальнішим є шанс отримувати стипендію в наступному семестрі – так говорить студентська мудрість.

Того дня із самого ранку настрій у нас був бойовий, бо за розкладом - хімія, а це означає, що на нас очікують усі складнощі цієї науки, але також і цікаві відкриття. У хімічній лабораторії ми зазвичай експериментуємо! А це якраз те, чого нам так не вистачало під час шкільних уроків! Ми просто-таки відчуваємо себе дослідниками. Це дуже захоплююче заняття, часом веселе і завжди пізнавальне! До того ж наш вимогливий, проте об’єктивний викладач - Дмитро Анатолійович Савченко - пояснить, запитає, перевірить виконання і жодного з нас не залишить без уваги.

По закінченню пар наше активне життя набуває нових відтінків. Чим займаються першокурсники у вільний від занять час? Насправді буває по різному….  Проте одне є беззаперечним –  сумувати нам нема коли!

Про наше дозвілля вже потурбувались. В університеті існує велике різноманіття гуртків: вокальні, танцювальні, музичні, театральні колективи та спортивні секції! За час навчання в НУБіП України ми вже встигли побувати на таких загальноуніверситетських та факультетських заходах: свято 1 вересня, спортивне свято до «Дня фізичної культури і спорту», творчий вечір «Музика єднає нас», а також участь у військово-спортивних змаганнях «Патріот НУБіП України» та творчому конкурсі «Дебют першокурсника».
День, про який у нас розмова, не став виключенням - його друга половина виявилась не менш насиченою: це і трудовий десант у вигляді прибирання території, і культурно-пізнавальна програма з відвідуванням музею.

Для більшості з нас першим сильним враженням після вступу до університету стало захоплення від величезної та прекрасної його території, суцільного ландшафтного парку – казкового та неповторного. Але, як кожен «живий організм», він потребує догляду. У жовтні вся площа кампусу вкривається розкішною ковдрою з листя, яка після осінніх дощів стає досить непривабливою та неохайною. Того четверга весело та завзято прибирали ми листя біля навчального корпусу №2 (якраз там, де проходять заняття з хімії та агрофізики).

Як же приємно наступного дня, поспішаючи на пари, насолоджуватись результатами своєї роботи!

Після розумової та фізичної праці ми мали чесно зароблений обід. А потім поїхали до центу міста, де було заплановане відвідування Музею історії Києва. Викладач історії, доцент кафедри історії і політології Божко Ольга Антонівна мотивувала нас до відвідування різноманітних історичних музеїв Києва додатковими балами за самостійну роботу, а наш куратор - доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології Ярош Анна В’ячеславівна - домовилась та організувала екскурсію. Кожному з нас було цікаво познайомитись з історією Києва ще й тому, що як мінімум на чотири роки ми стали його мешканцями.

Екскурсовод музейно-виставкового центру познайомила нас з експозицією, що присвячена історії Києва від часів давньоруської держави до початку ХХ століття. Також вона звернула нашу увагу на археологічні знахідки Х-ХІІІ ст., комплекси матеріалів козацької доби, розповіла про особисті речі киян, які жили у Києві на межі ХІХ-ХХ століть та творили його неповторний образ. Цей похід до музею подарував нам нові знання, задоволення від доторку до історичних подій давнього міста, радість спілкування з одногрупниками та зближення з куратором.
По закінченню екскурсії ми пішли прогулятись вечірнім Києвом, насолодитись красою його вуличок, старовинних та сучасних будівель. Втомлені та щасливі від насиченого цікавими подіями дня ми повернулись додому (для більшості з нас – гуртожитку), де ще до пізнього вечора ділились враженнями та готувались до наступних випробувань та пригод студентського життя.

 

 

Пивонос Тетяна, студентка 1 курсу 2 групи

агробіологічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook