На економічному факультеті для аспірантів та НПП розпочався спецкурс "Моделювання впливу політичних рішень на аграрний сектор за допомогою моделі часткової рівноваги „AGMEMOD UA“

April 6, 2017

На економічному факультеті 5 квітня 2017 року на 1 парі (о 8:30) в навчальній аудиторії № 612 (корпус 10) стартував спецкурс "Моделювання впливу політичних рішень на аграрний сектор за допомогою моделі часткової рівноваги „AGMEMOD UA“ в рамках програми підготовки аспірантів (Доктор філософії, Ph.D.)

З вітальним словом виступили декан економічного факультету д.е.н. Анатолій Діброва та представник Німецько-українського агрополітичного діалогу (АПД) Марія Ярошко, які наголосили про важливість застосування сучасних методів при моделюванні та прогнозуванні економічних процесів, що дозволить підвищувати якість дослідницьких робіт на всіх рівнях.

На вичення курсу зареєструвалось близько 28 осіб, серед яких аспіранти економічного факультету та науково-педагогічні працівники.

Далі слово взяла лектор Марія Богонос, PhD, Експерт з аграрної політики – Німецько-український агрополітичний діалог (АПД), яка розпочала зі знайомства з учасниками курсу. Даний курс складається із трьох частин. Перша частина присвячена теоретичному підґрунтю побудови ЕМЧР. У другій частині курсу учасники вивчають етапи створення, структуру та принципи функціонування ЕМЧР на прикладі моделі AGMEMOD. Підходи до моделювання політичних сценаріїв та інтерпритації відповідних результатів вивчаються у третій частині цього курсу. 

Учасникам були надані навчальні матеріали для підготовки до курсу та виконання практичних завдань, презентації лекцій, а також програмне забезпечення.

  

Курс включає лекції, індивідуальну роботу, роботу групах, а також PC-демонстрації, презентації слухачів, задачі та практичні завдання. Вивчення даного курсу передбачає 30 аудиторних годин, отож щосереди на 1-2 парі будуть проходити заняття. По завершенні навчання учасники отримають сертифікат АПД за умови успішної здачі тестових завдань.

 

Віталій Нагорний,
заступник декана економічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook