Міжнародна робота кафедри за 2016 рік

5 January 2017, 17:17

 Напрямки міжнародної діяльності:

- поглиблення і розширення існуючих контактів з іноземними ВНЗ-партнерами та іншими установами країн Європи, Азії; США та ін.; 
- удосконалення і розширення баз виробничих практик, стажувань студентів за кордоном;
- надання інформації по програмах навчання в закордонних вищих навчальних закладах, пошук можливих партнерів та ресурсів для проходження подібних програм;
- розробка пропозицій на здобуття грантів і координація роботи в рамках міжнародних програм і проектів;
- організаційне забезпечення прийому на навчання і кураторство іноземних студентів, магістрів, аспірантів;
- співпраця з міністерствами, відомствами, посольствами іноземних країн в Україні та іншими установами й організаціями з питань міжнародної діяльності.
- організація міжнародних науково-практичних конференцій та науково-методичних семінарів:
- міжнародні стажування, підвищення кваліфікації 
- міжнародні візити та робочі зустрічі

Поглиблення і розширення існуючих контактів з іноземними ВНЗ-партнерами та іншими установами країн Європи, Азії, США.
У червні 2016 р., гуманітарно-педагогічний факультет приймав делегацію Поморської академії м. Слупська, Польща.

Міжнародні заходи 
на гуманітарно-педагогічному факультеті 
у 2016 році

- Міжнародний науково-практичний семінар "Політика франко-українського співробітництва в аграрному секторі: освіта, наука, професійні кола" Кафедра іноземної філології і перекладу (24.11.2016) 
- ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації., (Київ, НУБіП України, 25-26 лютого 2016 р.) кафедра педагогіки
- Міжнародна науково-практична конференція «Феномен Михайла Грушевського як державного діяча, науковця, громадянина (до 150-річчя від дня народження)» м. Київ, НУБіП України, кафедра історії і політології 19–20 травня 2016 р.
- VІІ Міжнародна науково-практична конференція “Діалог культур Україна – Греція: культурна політика ХХІ ст. в європейській ретроспективі”. Київ – Салоніки – Егіна – Афіни, кафедра культурології. 21 – 23 вересня 2016 р.
- Науково-методичний семінар «Career Paths Series –the shortest path to your career». 23.11.2016
- Відкрита англомовна лекція представників компанії Case IH для студентів МТФ та ФКД на тему: «Особливості співпраці українських агрокомпаній з міжнародними корпораціями» 13.04.2016
- Семінар-тренінг у рамках третього щорічного Всесвітнього дня етики від Carnegie Council for Ethics in International Affairs на тему: «Етичні рішення» 18.10.2016
- Практичне заняття «Active games: All Over the World» у рамках тижня міжнародної освіти в Україні18.11.2016
- І Міжнародна студентська науково-практична конференція «Світ мов і мови світу» 22-23.03.2016
- Семінар на гуманітарно-педагогічному факультеті за участю міжнародних організацій «Developing your listening skills for Cambridge English: First» 16.11. 2016
- проведення міжнародного науково-практичного семінару «International Cambridge Exams – The Challenges of Today» 05.10. 2016
- Інтерактивний тренінг «My Lab for Market Leader: Informing Teaching and Enriching Learning» 17.11.16

Укладені та продовжені міжнародні угоди про співробітництво з:
Федерація обмінів "Франція-Україна" (FEFU)
Асоціація "Дружба без кордонів" (ASF) 
Вища Школа Агрономічної освіти м. Тулузи (ЕНФА) 
Поморська академія у Слупську

Міжнародні проекти та програми співробітництва
Project: Cultural Values, Digital Experience and Transformative Online Learning (01.10.2016 – 01.07.2017) Координатор - Ковальчук В.І.

Головна мета міжнародної діяльності гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України спрямована на підтримку та розвиток зарубіжних зв’язків НУБіП України у наукових, соціальних та культурних сферах. Задля цього кафедри англійської філології, романо-германських мов, іноземної філології та перекладу успішно розвивають міжнародну співпрацю з зарубіжними вищими навчальними закладами, відомими міжнародними організаціями та закордонними видавничо-поліграфічними підприємствами, серед яких можна виділити America House (Kyiv), British Council, Cambridge University Press, Cambridge English Language Assessment, National Geographic Learning etc. А викладачі кафедр беруть активну участь у різних міжнародних проектах, спрямованих на підвищення загальноукраїнського та міжнародного рейтингу Національного університету біоресурсів і природокористування України.

В НУБіП України у 2016 р. кафедрами Гуманітарно-педагогічного факультету організовано і проведено три Міжнародних науково-практичних конференцій, близько 10 науково-методичних семінарів, воркшопів, круглих столів за участю представників міжнародних організацій, посольств, взято участь у десятках міжнародних заходів за межами університету та за кордоном. Факультетом організовано Кембриджські курси англійської мови для НПП і студентів, викладання французької мови студентам французькими викладачами, проведено ряд лекцій роботодавців-міжнародних компаній для студентів університету та здійснюється активізація системи зворотнього зв’язку з ними через регулярне отримання відгуків і побажань щодо рівня володіння професійною іноземною мовою випускників університету. НПП факультету беруть активну участь в прийомі і супроводі делегацій ASF та FEFU (Франція) під час відбору студентів НУБіП на стажування у Франції та Німеччині. Укладено і продовжено угоди про співробітництво з Міжнародними організаціями Франції ту угоду про спільне навчання студентів з Поморською академією у Слупську, Польща.

Міжнародний науково-практичний семінар, організований британським видавництвом National Geographic Learning та компанією Лінгвіст. Головним доповідачем був Alex Warren – вчитель-тренер, який має міжнародні кваліфікації DELTA and CELTA.

Міжнародний науково-практичнй семінар «International Cambridge Exams – The Challenges of Today» на базі факультету. Учасниками семінару стали всі, хто бажав покращити свої іншомовні комунікативні навички та небайдужі до популяризації англійської мови на території України.

Участь у святкуванні Європейського дня мов, організованого Британською Радою в Україні,Goete-Institut в Україні, Посольством Іспанії, Італійським інститутом культури, Польським інститутом у Києві, Французьким інститутом в Україні та Чеським центром.



Міжнародний науково-практичний семінар на тему «Working on Pronunciation in the EFL Classroom» («Робота над вимовою при викладанні англійської мови як другої іноземної»), що відбувся у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv).

Сенека Раян, викладач-методист, стипендіат за програмою Держдепартаменту США, у своїй презентації привернула увагу слухачів на той факт, що постановка вимови є важливим навиком у вивченні англійської мови. Отже, питанню формування англійської фонологічної компетенції необхідно приділяти увагу на всіх етапах навчання англійської мови. Сенека Раян поділилася з викладачами практичними порадами щодо удосконалення методичних вмінь, необхідних для формування у студентів фонетичної компетенції.

Міжнародний науково-практичний семінар на тему «8 чудових вправ на розвиток мовлення при викладанні англійської мови», що відбувся у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv).
У дружній та невимушеній атмосфері учасники заходу мали змогу дізнатися про особливості тренування усного мовлення, було розглянуто декілька простих і веселих мовленнєвих вправ для тих, хто вивчає англійську мову як другу іноземну і отримано декілька нових ідей, які допоможуть викладачам кафедри заохотити й мотивувати студентів заговорити англійською мовою. Крім того, цей захід допоміг учасникам вдосконалити навички ведення дискусії англійською мовою, дав цінний досвід спілкування з американським викладачем-методистом, стипендіатом за програмою Держдепартаменту США Сенекою Раян. 

10 вересня 2016 року науково-педагогічні працівники кафедри англійської філології взяли участь у святкуванні року англійської мови в Україні, яке відбулося у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv).

Особливо приємно, що разом з викладачами захід відвідали і студенти. Найцікавішою частиною свята були бесіди з шістьма дипломатами посольства США в Україні та заступником Надзвичайного та Вповноваженого Посла США в Україні Джорджем Кентом, які були серед гостей свята.

 

23 листопада 2016 року за ініціативи кафедр англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і англійської філології на гуманітарно-педагогічному факультеті організовано і вперше в стінах університету проведено методистом-консультантом представництва Express Publishing в Україні Оленою Хорош науково-методичний семінар «Career Paths series – the shortest path to your career», в якому взяло участь понад 60 учасників.

17 листопада у межах тижня англійської мови відбувся інтерактивний тренінг «My Lab for Market Leader: Informing Teaching and Enriching Learning», співорганізатором якого стала кафедра англійської філології. Під час тренінгу методист Міжнародного освітньо-методичного центруPEARSON-DINTERNAL Майклом Хадсоном ознайомив присутніх з особливостями використання навчальної он-лайн плаформи MyLab на прикладі підручника Market Leader.

 

У межах угоди про співпрацю з Cambridge English Language Assessment в Україні та Cambridge University Press ELT 16 листопада 2016 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся черговий семінар «Developing your listening skills for Cambridge English: First». Участь у семінарі взяло понад 180 викладачів і студентів як з Національного університету біоресурсів і природокористування України, так і з інших, зокрема Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Національного технічного університету України «КПІ», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Науково-педагогічні працівники факультету роблять все можливе для того, щоб створити сприятливі умови для вдосконалення не лише рівня володіння англійською мовою студентів та працівників НУБіП України, але й підвищення власної кваліфікації.

2 липня 2016 року викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей (Іванова О.В., Поліщук О.С., Яременко Н.В.) та кафедри романо-герменських мов і перекладу (Малихін О.В., Арістова Н.О., Соловйова О.В.) відвідали заняття по підготовці до складання іспиту й 02.07.2016 року склали Іспит TKT (Teaching Knowledge Test) — тест для викладачів, що фокусується на знаннях викладачів-філологів.

  

Удосконалення і розширення баз виробничих практик, стажувань студентів за кордоном
Кафедра іноземної філології і перекладу бере активну участь у підготовці студентів з німецької та французької мов до відбору на проходження практик у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Франції.

 
Протягом багатьох років кафедра підтримує тісні зв’язки з французькими асоціаціями «Дружба без кордонів» (ASF) та Федерацією обмінів Франція – Україна (FEFU). У рамках такого співробітництва представники цих асоціацій щорічно приїжджають у НУБіП України, щоб особисто взяти участь у відборі студентів на стажування у фермерських господарствах і на сільськогосподарських підприємствах Франції. У 2015-2016 навчальному році кафедрою були прийняті делегації вищеназваних асоціацій, які приїжджали для відбору студентів на стажування: FEFU ‒ 13‒14 листопада 2015 року і ASF ‒ 5‒8 квітня 2016 року. Цього року FEFU відібрала 16 студентів, а ASF – 13.

"Співбесіда"

  
11 лютого 2016 року студенти, які вивчають французьку мову, змогли взяти участь у Днях Франції в Україні, організованих Посольством Франції в Україні, Агентством "Бізнес Франс" та банком "Креді Агріколь".

Надання інформації по програмах навчання в закордонних вищих навчальних закладах, пошук можливих партнерів та ресурсів для проходження подібних програм

22 квітня 2015 відбулась семінар-бесіда з представниками іноземних компаній "John Deere" та "Амако" на тему "Перспективи працевлаштування студентів, які володіють англійською мовою".

    

 18 жовтня 2015 доц. О. В. Іванова та ас. О. Р. Журба відвідали зі студентами освітню виставку "Навчання за кордоном".

 

05 вересня 2015 р. в межах реалізації Програми розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України «Голосіївська весна – 2020» було проведено зустріч із Джоді Корнеллом, координатором з питань організації навчання за кордоном університету штату Айова.

 

10 березня 2016 р. спільно з America House гуманітарно-педагогічним факультетом організовано та проведено науково-методичний семінар «Methodological recommendations for effective teaching».

 

Розробка пропозицій на здобуття грантів і координація роботи в рамках міжнародних програм і проектів
1-4 березня 2016р. ст.викл. кафедри англійської філології Л.Данькевич у складі делегації НУБіП України взяла участь у виїзному міжнародному семінарі «Партнерське погодження змісту грантових заявок в рамках програми Горизонт-2020» Вроцлавський природничий університет) та ознайомилась із системою функціонування студіуму іноземних мов в структурі Вроцлавського природничого університету.

Співпраця з міністерствами, відомствами, посольствами іноземних країн в Україні та іншими установами й організаціями з питань міжнародної діяльності
Візит делегації «Дружба без кордонів» (ASF) (з 5 по 8 квітня 2016 року) відзначився важливими подіями. Окрім відбору студентів, 7 квітня со-президент асоціації «Дружба без кордонів» Елен Морі і член асоціації Мішель Бодрез відвідали молочне господарство, а Клод Обіно був прийнятий деканом факультету, професором Шинкаруком В.Д. Зустріч пройшла в теплій, дружній обстановці. Під час зустрічі обговорювалися запровадження вивчення французької мови як другої іноземної, організація мовних курсів для студентів і викладачів, нові можливості стажувань. Клод Обіно схвально відгукнувся про студентів університету, які показали серйозну мотивацію і хороший рівень володіння французькою мовою. Декан запропонував Клоду Обіно виступити на конференції, присвяченій 160-й річниці з дня народження Івана Франка. У своєму виступі шановний гість наголосив на важливості вивчення іноземних мов і закликав вивчати мову Мольєра і Гюго.

 

Науково-культурне співробітництво кафедри філософії з посольствами Федеративної Республіки Німеччина, Королівства Нідерланди, Франції: участь у заходах і тренінгах з питань соціальної відповідальності, міжкультурної комунікації, вищої аграрної освіти

 

Організація міжнародних науково-практичних конференцій: 

«Діалог культур Україна-Греція» (21-22 вересня 2015 р.), 
«Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації» (25-26 лютого 2016 р.), 

«Феномен Михайла Грушевського як державного діяча, науковця, громадянина (до 150-річчя від дня народження) (19-20 травня 2016 р.)

Науково-методичні семінари:

Cambridge English Language Assessment “Teaching Reading for Cambridge English: First” 29.03.16,

Організація семінарів для студентів та НПП факультету за сприяння Центру «Cambridge University Press», Посольства США, «Education US», Fulbright в Україні, Cambridge English Language Assessment Centre in Ukraine.
Cambridge English Language Assessment “Assessing Writing and Teaching Speaking for Cambridge English: First” 21.04.16

17 березня 2016 року кафедра іноземної філології приєдналася до святкування Всесвітнього Тижня Франкофонії проведенням міжнародного науково-практичного семінару "Сучасна міжкультурна комунікація у світлі франкофонії" за участю викладачів французької мови як іноземної Монік Дюффе і Домінік Беллаверд та професора, доктора наук, викладача Женевської Школи, президента асоціації "Французька без кордонів" (Франція-Швейцарія) Бенжаміна Бекнера.

 

Міжнародні стажування, підвищення кваліфікації 
6 червня 2016 року ст. викладач Ю. Дем’янова склала успішно міжнародний іспит CELTA й отримала Сертифікат CELTA, наданий відділом ESOL Кембриджського університету, що має міжнародне визнання, що дозволяє успішним кандидатам працювати викладачами англійської мови у світових інституціях.

 

Міжнародні візити та робочі зустрічі
1. 25-27 серпня 2016 р. ст. викл. О. Поліщук взяв участь у VIII Оломоуцькому симпозіумі україністів Середньої і Східної Європи (Оломоуц, Чеська Республіка) на тему «Сучасна україністика: проблеми мови, літератури і культури». Мета симпозіуму: обговорення актуальних проблем сучасної української мови та літератури в контексті глобалізації та взаємопроникнення культур.

 

2. 06.10.2015 ст. викл. кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей О. Турчак взяла участь у міжнародному науковому семінарі «Self-monitoring and control in speech production» (Інститут психолінгвістики Макса Планка, м. Неймеген, Королівство Нідерланди). Мета семінару: об’єднання фахівців з усього світу, які працюють над дослідженнями взаємодії між системою когнітивного контролю та мовленням. Протягом пленарних засідань учасники семінару прослухали лекції провідних психолінгвістів світу: Гарі Делл (США), Роберт Хартсукер (Бельгія), Сіб Нутбум (Нідерланди) та інших. Ознайомлення інших учасників зі своїми науковими досягненнями було у форматі постерної доповіді, що є доволі новою практикою для українських науковців.

 

29-31 липня 2016 р., доцент кафедри філософії С. О.Шкіль взяла участь у міжнародній науковій конференції «Північні Афіни – діалог культур між Сходом та Заходом» в м. Вільнюс (Литва)
Participation of Associate Professor of the Department of Philosophy Svitlana Shkil at International scientific conference “Northern Athens – Dialogue of Cultures between East and West” 
July 29 – 31, 2016, Vilnues, Lithuania

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook