Без міжнародного визнання немає розвитку: факультет тваринництва та водних біоресурсів учасник програми Еразмус+

16 March 2017, 1:29

  В рамках реалізації угоди про співпрацю по програмі Еразмус делегація нашого університету на запрошення естонських координаторів европейських грандових програм у складі декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка, завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології у тваринництві Андрія Геті, директора УЛЯБП АПК Валерія Ушкалова та директора НМЦ "Агроосвіта" Тетяни Іщенко 13 та 14 березня 2016 року відвідала Естонський університет природничих наук, який входить в ТОП-100 університетів наук про життя у світі, та Міністерство закордонних справ Естонії.

     В перший день відбулася зустріч з ректором університету паном Маіт Клаасеном та проректором з навчально-наукової роботи пані Яакмою, на якій обговорено коло питань щодо спільної участі наших університетів в європейських грантах і програмах. З цим університетом у нас підписаний договір про співпрацю і тому його потрібно активізувати. Потому відбулися зустрічі з директором інституту сільського господарства і наук про навколишнє середовище паном Воормьоє, з заступником директором інституту ветеринарної медицини та тваринництва паном Отсом та директором інституту технологій паном Араком. В результаті спільного обговорення було досягнуто домовленості, що НУБіП України стане базовим партнером естонської сторони в реалізації спільної участі по програмі Еразмус+ з дослідження проблематики у тваринництві, ветеринарній санітарії, генетиці та біотехнології. Також естонська сторона готова прийняти 2-3 студентів на виробниче стажування по тваринництву уже влітку цього року і взяти на себе всі пов'язані з цим витрати. Делегація нашого університету також познайомилася з матеріально-технічною базою даного університету та його навчальними планами і програмами.

     14 березня 2016 року під час відвідування Міністерства закордонних справ Естонії відбулася зустріч та круглий стіл з керівниками програми Еразмус в Естонії. Естонська сторона веде активний пошук партнерів у Східній Європі для залучення до програми Еразмус+ молодих науковців, вчених та магістрів також, і саме наш універсттет може стати тим партнером, з яким розпочнеться серйозна співпраця за даним напрямом.

Андрій Гетя, 
завідувач кафедри генетики, розведення
та біотехнології у тваринництві 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook