ЧАСТОЧКА ДУШІ - ДЛЯ КОЖНОГО

December 14, 2016
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 12, ауд. 400

На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулись визначальні події і най значуща з них, це захист магістрів, по спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація», яка відбувалась на початку цього тижня.

Впродовж 1,5 років на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції плекали і вирощували фахівців, які вчора ще були студентами, а сьогодні стали дипломованими фахівцями з управління безпекою та якістю харчових продуктів, що саме зараз так потрібно Україні у зв’язку зі взятим курсом держави на демократичні перетворення і європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Як і має бути, привітала наших студентів спершу декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко з побажаннями успішного захисту і подальшого цілеспрямування магістрів кафедри. 

Не відбулось і без хвилювань для студентів, тому що Лариса Вацлавівна на засідання державної екзаменаційної комісії прийшла не одна. Засідання відвідала гостя нашого університету, яка прибула до нас з Угорщини маючи пропозиції по тісній співпраці за програмою Горизонт 2020 асистент професора Georgeta Sofia Pintilie, яка представляла Університет Банат сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини "Король Майкл Румунії" Тімошіари, а безпосередньо Факультет управління харчової та переробної техніки, харчової науки цього університету.

 

Факультет харчової технології є другою найбільшої  вищою школою в Угорщині. Більше 45 викладачів і співробітників працюють в трьох департаментах: «Продукти харчування», «Харчові науки» і «Технологій контролю якості харчових продуктів», які проводять наукові дослідження та викладають відповідні курси. Саме останній департамент факультету представляла пані Софія, тому і знайшлась спільна мова між науковцями. Дуже зацікавилась гостя системою обробки природної біологічно активної сировини, передовими технологіями для переробки сільськогосподарської сировини, безпекою і біо-безпекою харчових продуктів.

 

І хвилювання і відповідальність відчули студенти при такій гості, але не схибили, тому пишатись викладачам кафедри при захисті магістерських робіт, було чим і ким.

Представивши гостю декан надала слово завідувачу кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції доктору технічних наук Владиславу Сухенку, який зазначив урочистість цього захисту і його відповідальність. Враховуючи те, що Владислав Юрійович на посаді повноправного завідувача кафедри тільки перший рік, то для нього це те ж був відповідальний момент, так як на захисті магістрів визначається робота всієї кафедри, це як збирання врожаю. Якщо добре кафедра попрацювала висаджуючи знання у благодатний ґрунт на початку навчання, то і буде зібраний гарний врожай восени.

Дуже приємно, що не помилились наші керівники магістерських робіт у виборі інструментів та мотивації для студентів. У своїй промові наполегливу працю всієї кафедри підкреслив її завідувач Владислав Сухенко надаючи слово для відкриття засідання голові державної екзаменаційної комісії генеральному директору організації з сертифікації TÜV Rheinland Ukraine Володимиру Пекеру.

 

Зачитавши наказ про створення комісії та представивши усіх її членів (проф. Баль-Прилипко Л.В., проф. Сухенко В.Ю., доцент Слива Ю.В., доцент Слободянюк Н.М., секретар Головатюк Г.С.) голова з побажаннями студентам впевненості у своїх силах та наукових здобутках розпочав засідання державної екзаменаційної комісії і надав слово секретарю для подальшої роботи. Галина Головатюк вже не перший раз обіймаю цю відповідальну посаду, то ж свою справу знає добре.

Минуло так не багато часу, коли колектив нашої кафедри з упевненістю може сказати, що не дарма ми вкладали душу і знання, час і натхнення у наших чарівних магістрів. Ні, точно не дарма!

 

 

Чим же вони відрізняються від інших магістрів, яких ми випускаємо кожен рік? Так, рівнем робіт: всі теми наукових робіт чітко прив’язані до конкретних впроваджень на підприємствах. Тобто роботи наших магістрів – це не абстрактні міркування на тему як щось поліпшити, а вирішення конкретних проблем конкретних підприємств. Це співпраця з такими визнаними фірмами та науковими установами, як «Ашан Україна», «Три ведмеді», «Зелена планета», «GoodWater», «Фармак», «Чиста криниця», ДП «УкрНДІ НДНЦ» та іншими, за що директори сказали нам не просто «дякуємо», а просять наших студентів завітати до них на роботу, наприклад, компанія «Ерідон» — лідер ринку реалізації оборотних засобів виробництва для сільського господарства запрошує в свою команду менеджера сертифікації відділу насіння м. Київ з пропозицією:

  • Працевлаштування згідно з КЗпП України.
  • Офіційна заробітна плата – 8-10 тис. грн.
  • Мобільний зв'язок.
  • Безкоштовне харчування.
  • Спортзал на території офісу.
  • Робочий автомобіль

Запрошують і науково-педагогічних працівників кафедри до подальшої співпраці та плідного співробітництва, що те ж приємно і корисно, тому що при теоретичних дослідженнях конче необхідні і практичні впровадження системного підходу до покращення якості продукції та послуг, інтеграції нових систем у вже впроваджені на виробництві стандарти.

Приємно відзначити рівень подання робіт: презентації з роздатковим матеріалом, відеоматеріали впроваджених робіт. Взагалі мультимедійні слайд-шоу для захисту магістерських робіт дозволяють відмовитись від друкування паперових плакатів. І природу зберегли, і з кам’яного століття захистів робимо крок назустріч прогресу.

Рівнем підготовки магістри теж порадували своїх керівників, членів комісії та присутніх. Блискучі відповіді на питання, діалог у досягненні розуміння виконаної роботи приємно вразили і голову і членів комісії.

 

І, нарешті, не тільки розумом і винахідливістю, не тільки наполегливістю і прискіпливістю відзначився захист магістрів, але і чарівністю цього моменту.

Наші красуні дівчата магістри, вишукані, відмінниці, спортсменки, танцівниці, співачки, яких тільки епітетів можна додати до зовнішньої краси та внутрішнього багатства душ наших красунь. Під стать нашим красуням були і наші магістранти - лицарі-світла і добра, наші мужні хлопці, духом міцні та тілом здорові!

 

Саме наші магістри дівчата вигравали конкурси краси в університеті та міжнародні олімпіади з якості, самі наші магістри хлопці є чемпіонами університету, України та світу з пауерліфтингу. А ну, спробуйте так, кругом на перших місцях, кругом встигати, працювати, вчитися, займатися дослідницькою роботою, танцювати і співати, тягнути канат та бороти суперників на рингу!

У них вийшло!!!

А тепер, можна заслужено відпочити, дочекатись чуда та подарунків від Святого Миколая, побажати удачі і подякувати за виконану роботу всіх студентів – магістрів спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» зимового, а від того ще більш міцного та стійкого випуску 2016 року.

Складні часи достались на нашу долю, але від того ще більш творчою стає наша молодь, наша надія та опора, наші майбутні молоді і талановиті колеги, які згодом прийдуть нам на зміну. Складно розставатись з ними, ми їх точно не забудемо, кожного, сподіваємося, що вони нас теж!

І якою б примхливою не була доля до нас, всім учасникам цього виступу, всім учасникам цієї наукової феєрії та театру одного актора, всім викладачам, кураторам, керівникам та наставниками – хай щастить Вам, хай наша доля нас не цурається, а живеться дійсно краще і якісніше.

Як сказав Вілл Фостер «Якість ніколи не виникає випадково; вона завжди є результатом ясного наміру, щирого зусилля, розумного керівництва і кваліфікованого виконання; вона досягається мудрим вибором з багатьох альтернатив». Краще і не скажеш!

А ти хочеш спробувати пройти шлях від бакалавра до магістра разом з нами?!

Ми чекаємо саме на тебе, то буде не твій вибір – це буде твоя доля! :-)

Наталія Мєдвєдєва,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

P.S. Окрема подяка фотографу нашого свята, який суміщав і мистецтво фотографії і містецтво виступу та ораторського мистецтва, Віталію Клопотівському

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook