Співробітники, студенти і гості університету долучилися до написання Шістнадцятого радіодиктанту національної єдності

9 November 2016, 19:09

9 листопада у День української писемності та мови на базі гуманітарно-педагогічно факультету відбулася акція з написання Шістнадцятого радіодиктанту національної єдності. Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го року. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні диктанту та з’ясувати, наскільки добре знають мову. Учасників заходу – науково-педагогічних працівників, студентів різних факультетів, а також гостей свята – учнів 4-10 класів і вчителів Еколого-природничого ліцею №116 – привітав декан гуманітарно-педагогічного факультету доктор філологічних наук, професор Василь Дмитрович Шинкарук, зазначивши, що мета заходу – об’єднати всіх небайдужих навколо українського слова.

Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції. Йшлося про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 1130 прозвучав текст «Україна на зламі тисячоліть». Зазвичай, текст – авторський, ексклюзивний, дібраний спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису, містив близько 150 слів. Диктор читав його в прямому ефірі двічі. Диктував диктант доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко.

     

     

     

     

Популярність акції в нашому університеті щороку зростає. І найголовніше в ній, на думку студентів, – це не перевірка знань, а солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Наталія Мазур,
доцент кафедри української та класичних мов
 

 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook