Завершилася осіння школа для абітурієнтів «Юний філолог»

November 7, 2016

Заключний день роботи школи був присвячений знайомству з кафедрою іноземної філології і перекладу. Світлана Мусійчук, доцент кафедри, майстерно залучила учнів до інтерактивного заняття з французької мови. Для багатьох зустріч з однією ізнайпопулярніших мов Європи відбулася вперше. Викладач провела фонетичну зарядку, познайомила абітурієнтів з французькою абеткою, навчила веселої пісні. Запропоновані комунікативні ігри та креативні завдання допомогли засвоїти перші французькі слова та зацікавити учнів у вивченні нової іноземної мови

Вадим Мінаков, доцент кафедри, розповів абітурієнтам про форми вітання в різних діалектах німецької мови, акцентував увагу на особливостях лексики, граматики, синтаксису різних діалектів німецької мови в світі, а також запропонував завдання з метою активізації лексичних та граматичних умінь та навичок.

Наталія Рудницька, старший викладач, організувала дивовижну віртуальну подорож українською та французькою мовами в Парижі з опорою на навчальний відеофільм. Школярам були запропоновані різнопланові завдання для засвоєння лінгвістичного та лінгвокраїнознавчого матеріалу. Тепла атмосфера заняття, активне обговорення фільму, цікаві, захопливі факти з історії столиці надовго запам'ятаються абітурієнтам.

Анастасія Стародуб, студентка 4-го курсу, заступник голови студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету, спільно зі студентами-філологами 1-го та 3-го курсів підготували чудову концертну програму з музичним вітанням «Різноголосся світу», що гостинно відчинила свої двері для абітурієнтів гімназії № 179 Голосіївського району м. Києва.



Олена Бабенко
, модератор школи, відкрила захід. Викладачзазначила, що вивчення будь-якої іноземної мови неможливо без знання культури, традицій та історії народу. А музика – це універсальна мова людства, без якої неможливо спілкування і взаєморозуміння між народами.

Танцювальні, акапельні та музичні номери під гітару, що були виконані на різних мовах світу, абітурієнти зустріли з посмішками та бурхливими оплесками.

Церемонія вручення сертифікатів та чаювання завершили роботу школи, а «дерево бажань» зібрало відгуки школярів про п'ять незабутніх днів, що були проведені в стінах нашого університету під час осінніх канікул, а також побажання та плани щодо подальшої співпраці.




Юрій Рожков,

асистент кафедри романо-германських мов

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook