Перші кроки на виробництво з кураторами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

November 3, 2016
м. Київ, вул. Богатирьська, 3

На кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК плідно працюють наставники академічних груп. Так, днями студенти І курсу спеціальності "Харчові технології" разом зі своїми наставниками доцентом Марією Жеплінською та старшим викладачем Зінаїдою Буровою вперше побували на харчовому підприємстві. В рамках виїзного практичного заняття відвідали ПАТ "Оболонь", де пройшли по всіх технологічних операціях від замочування ячменю до розливу готового продукту - пива.

Започаткування пивоварні було приурочене до відкриття літніх Олімпійських ігор-1980. На даний час це гігантське підприємство, яке випускає не тільки різні види пива, але й спеціалізується на виробництві безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, квасу та мінеральної води. Корпорація «Оболонь» об’єднує головний завод в м. Києві, два відокремлені цехи в Кіровоградській та Хмельницькій областях, два дочірніх підприємства та чотири підприємства з корпоративними правами. Найбільша в Україні лінія розливу пива у скляні пляшки продуктивністю 110 000 пляшок об’ємом 0,5 л за годину викликала захват масштабністю і багаторівневими розв’язками у студентів.

Студентам було проведено практичне заняття в спеціальній аудиторії, де вони змогли також подивитися відеофільм про підприємство.

Студенти зацікавлено прослухали лекцію фахівця від підприємства, після чого завалили її запитаннями, на які отримали вичерпні відповіді. Після проведення бліц-конкурсу між студентами, останні отримали сувенірну продукції заводу. Задоволені побаченим і почутим та отримавши солодкі подарунки, вирушили в зворотню путь, щоби на заняттях в стінах університету продовжити своє навчання і використати отримані знання при вивченні дисципліни "Загальні технології харчових виробництв" на ІІІ курсі.

Надзвичайно приємна і цікава подорож по технології виробництва пива надовго закарбується всім присутнім.

Юрій Сухенко,

завідувач кафедри процесів і обладнання

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook