Вчена рада: факультет інформаційних технологій має стати флагманом запровадження ІТ в університеті

31 March 2016, 9:15

  30 березня в університеті відбулося чергове засідання вченої ради. Цього разу на порядку денному – звіти факультету інформаційних технологійБобровицького коледжу економіки і менеджменту ім. О. Майнової, висунення наукових праць на здобуття премій Верховної Ради України молодим вченим та поточні питання діяльності вишу. 

 

     Центральним питанням порядку денного став звіт декана факультету інформаційних технологій Олени Глазунової про якість підготовки фахівців та матеріально-технічну базу факультету у руслі реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020» на поточний навчальний рік.

     Доповідач зазначила, що на кафедрах факультету функціонують п'ять навчальних лабораторій, по три науково-дослідні лабораторії, навчально-науково-виробничих підрозділи, навчально-наукові курси. Вони потребують реорганізації та оновлення. Підготовка фахівців на факультеті здійснюється за чотирьома напрямами підготовки, два з яких «Програмна інженерія» та «Комп’ютерна інженерія» ліцензовані у 2015 році, та трьома спеціальностями магістратури. За результатами першого семестру показник успішності склав 95,4%. Кадровий потенціал факультету складають 7 професорів, докторів наук, 23 доценти, кандидати наук.

     З метою підвищення якості практичної підготовки минулого року укладено договір про стратегічне партнерство факультету з компаніями «1C ПроКом», «3Dprint.UA», Unplag, ТОВ «Cyber Bionic Systematics». Запроваджена співпраця та відкрито локальні ІТ-академії «Cisco Academy», «Microsoft Imagine Academy», «Центр компетенцій 1С»Факультет також уклав контракт з Microsoft, який дає змогу всім викладачам та студентам отримали доступ до хмарного середовища Office 365.

     Серед здобутків студентів факультету – третє командне місце у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Економічна кібернетика», третє місце у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт з економічної кібернетики, призові місця у Всеукраїнській олімпіаді з програмування серед природничих ВНЗ, одна команда вийшла у півфінал першості світу.

     Щодо наукової діяльності, то за минулий рік факультет заробив майже півмільйона гривень. Аби не збавляти обертів, а нарощувати потенціал, цим важливим напрямом має опікуватися потужний науковець.

     На контролі деканату, продовжила Олена Глазунова, перебуває і питання матеріально-технічної бази. Так, здійснено ремонт у фойє навчального корпусу №15, змонтовано систему відеоспостереження в комп’ютерних класах. Співробітники і студенти факультету брали активну участь у заходах з благоустрою і озеленення території, закріпленої за факультетом, та суботниках з відбудови третього навчального корпусу.

     Серед завдань, які ставить перед собою колектив, декан назвала реорганізацію та ліквідації частини структурних підрозділів кафедр, поліпшення якісного складу кафедр інформаційних систем та комп’ютерних систем і мереж, усунення порушень трудової та виконавської дисципліни. Переоснащення сучасним комп’ютерним і мультимедійним обладнанням потребують навчальні лабораторії кафедр. Також Олена Глазунова звернулася до керівництва університету з проханням розглянути можливість збільшення кількості місць у гуртожитку для студентів факультету інформаційних технологій.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проаналізувала результати відвідувань занять на факультеті членами вченої ради. До ряду лекцій зауважень немає. Інші ж стосуються, здебільшого, невикористання у ході занять мультимедійного супроводу. Побажання – зменшити кількість матеріалу лекції в англомовних групах українською мовою.

     Щодо оцінювання залишкових знань, то відхилення знаходяться в межах норми. Дві кафедри факультету є зразковими з розроблення, наповнення та за кількістю атестованих електронних навчальних курсів. На інших ці показники в межах 30-40%.

     За результатами анкетування частина студентів висловилися за поліпшення викладання іноземних мов, викладання окремих дисциплін, практичного навчання та підвищення професійного рівня викладачів. 

Изображение

  

      Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко в цілому позитивно оцінив діяльність факультету. Як він зазначив, слід активізувати публікації статей в наукометричних базах. Особлива увага – підготовці наукових кадрів.

     Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида порушив питання обслуговування комп’ютерної техніки на факультеті інформаційних технологій, яке стосується й інших. 
     

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив, що без цього факультету університет неможливий, але він повинен чітко розуміти і виконувати покладену на нього місію.

 

 

Денис Рудень, Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook