На розширеному засіданні вченої ради агробіологічного факультету проаналізували діяльність кафедр

September 29, 2015

     29 вересня відбулося на агробіологічному факультеті відбулося розширене засідання вченої ради, на якому, крім членів ради, були присутні навчально-наукові працівники. Від керівництва університету з колективом факультету зустрівся перший проректор, академік Ібатуллін Ігор Ілліч.
       Розпочав засідання декан факультету, професор Забалуєв Віктор Олексійович, який, після вітального слова, озвучив порядок денний засідання, першим питанням якого було «Про стан та перспективи розвитку кафедр агробіологічного факультету». У своєму виступі декан згадав зустріч ректорату університету із завідувачами кафедр, зосередивши увагу на поставлених у доповідях ректора, проректорів завданнях. Аналізуючи роботу факультету, Забалуєв В.О. зазначив що на факультеті працює 13 кафедр, склад НПП відповідає всім вимогам, колектив працює злагоджено, має багато досягнень і в навчальній, і у науковій сферах. Серед складностей, які виникають у роботі, декан виокремив питання матеріально-технічної бази. Підготовка фахівців агрономічних спеціальностей потребує потужної дуже  асштабної матеріально-технічної бази. Лише польових дослідних ділянок у дослідних господарствах біля 2500. І кожна потребує програми, забезпечення, обслуговування. Тут робота викладачами ведеться дуже велика, але ми постійно стикаємося з проблемою оновлення технічного забезпечення. Ми маємо «Плодоовочевий сад», на базі якого ми повинні зробити повноцінний навчальний модуль».

       Про роботу кафедр звітували завідувачі, які проаналізували всі напрями діяльності, показали досягнення й зосередили увагу на тих завданнях які поставлені перед кафедрами, виникаючих проблемах і шляхах їх вирішення.
     Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва, професор Бикін А.В. одним із головних завдань назвав належний контроль за практичною підготовкою фахівців і, що особливо важливо сьогодні, стажування молодих викладачів на сучасних виробничих підприємствах. Кафедра веде й обслуговує три польові досліди, один із яких має державний атестат.

      Завідувач кафедри рослинництва, професор Каленська С.М. підкреслила мотивовану злагоджену роботу колективу, наукову й видавничу діяльність. Підкреслила гостру проблему забезпечення сучасною технікою науково-дослідних господарств, де проводиться наукова робота, а також підготовка студентів, аспірантів.

   Завідувач кафедри землеробства та гербології, професор Танчик С.П., проаналізувавши роботу, досягнення й завдання, зосередив увагу на належному забезпеченні навчального процесу, використанні аудиторного фонду, матеріально-технічної бази.

    Завідувач кафедри закритого ґрунту, професор Приліпка О.В. підкреслив високу потребу в підготовці фахівців агрономічних спеціальностей для галузі рослинництва закритого ґрунту, продемонстрував різнопланову роботу кафедри, озвучив головні завдання й зрушення в навчально-методичній і науково-дослідній діяльності.

      Завідувач кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології, професор Демидась Г.І. показав різні види проведеної роботи, зокрема оснащення навчальних аудиторій, забезпечення науково-дослідної бази, зупинився на завданнях оновлення навчально-методичного фонду кафедри, проведення навчальної й наукової роботи на сучасному рівні.

      Завідувач кафедри садівництва, доцент Мазур Б.М. зосередив свою увагу на підготовчому етапі введення нової спеціальності «Садівництво і виноградарство», розвитку навчальної й дослідної роботи на базі НВП «Плодоовочевий сад», озвучив головні завдання в роботі колективу.

      В.о. завідувача кафедри овочівництва, доцент Бобось І.М. проаналізувала проведену навчальну й наукову роботу, акцентувала увагу на питаннях штату, матеріально-технічного забезпечення науково-дослідної діяльності.

  Завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, професор Копілевич В.А. продемонстрував різнопланову роботу кафедри, серед головних завдань означив посилення рівня підготовки фахівців, широке упровадження сучасних методів як наукових досліджень, так і навчання.

    Завідувач кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів, доцент Нестерова Л.О. загострила свою увагу на оновленні навчального оснащення й посиленні науково-дослідної складової в діяльності кафедри.

    Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів, професор Балаєв А.Д. у своєму виступі показав активну міжнародну співпрацю, як мету означив відкриття спеціальності «Ґрунтознавство, агрохімія і меліорація ґрунтів».

     Питяння повернення спеціальності «Генетика і селекція» прозвучало серед головних у виступі завідувача кафедри генетики, селекції і насінництва, доцента Жемойди В.Л.

Перший проректор Ібатуллін І.І., заслухавши звіти завідувачів, від імені ректорату університету пообіцяв врахувати озвучені зауваження й побажання. Він схвалив роботу колективу факультету в різних напрямах, зупинився на окремих досягненнях і, водночас, акцентував увагу на постійній роботі над поліпшенням якості підготовки фахівців, високій відповідальності кожного у своїй діяльності й колективу разом як потужної структурної одиниці університету.

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції
рослинництва Н.А. Пасічник


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook