Тиждень циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій у Бережанському фаховому коледжі

March 15, 2024

 

4011-15 березня виклачі циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій, як і щорічно провели у ВСП "Бережанський фаховий коледж НУБіП України" свій тиждень.

Цього року з нагоди ювілейних подій: 65-річчя заснування технікуму механізації сільського господарства, 10-річчя Бережанського фахового коледжу та 126-річчя НУБіП України - що є додатковим стимулом для святкування та відзначення досягнень - студенти та викладачі активно брали участь у різноманітних навчальних та розважальних заходах щодо підвищення інтересу до фізики, математики, інформатики та спеціальних комп’ютерних дисциплін.

29

Викладач інформатики Володимир Ціпліцький у групі К-11 провів заняття з предмету «Технології». Захід організовано у формі майстер-класу «Створення листівки-візитівки до 10-річчя БФК!», під час якого студентам продемонстрували різні способи комунікації за допомогою фотографій, символів, тексту, ілюстрацій, кольорів і текстур для привітання з ювілеєм чи будь-якою іншою важливою подією.

24

Позакласний захід "Фізична вікторина", проведений викладачкою Роксоланою Ломницькою у групах Ео-11 та Ср-11, виявився цікавим та захоплюючим способом заохочення студентів до вивчення фізики. Команди "Еко – бандерівці" (Ео-11) та "Соціальні Ейнштейни" (Ср-11) активно брали участь у різноманітних завданнях, де вони демонстрували обізнаність у законах фізики, кмітливість, винахідливість та наполегливість.

58

67

У групах Сп-11 та Ат-11, Аі-11 викладачка Ганна Вовк провела ряд заходів у формі гри-конкурсу: «Розумники та розумниці» з математики та "Цікава інформатика".

9

1011

Актуальне заняття з математики у формі гри-квесту «Допоможи ЗСУ вигнати русню!» з теми «Похідна»  провела викладачка Оксана Лещишин у групі К-11. Мета заняття: формувати патріотичні почуття, розвивати пізнавальний інтерес до сьогодення своєї країни.

121323

У групах ОФ-11, Ео-11 та Ср-11 викладачка Лариса Роман провела виховні заходи:  "Цікаві факти з життя відомих математиків", "Математичний калейдоскоп".

17

Викладачка Людмила Білан провела пізнавальну годину з математики в групі К-21, присвячену темі "Математика випадкового".

Такі заходи відкривають студентам основні поняття математики, а також різноманітні математичні парадокси та цікавинки.

1626

Кожного року 14 березня любителі математики та наукові ентузіасти з усього світу святкують День народження числа π. Його також відзначили в БФК Ольга Якимович заходом «День народження числа π» у групах Ео-21 та Е-21 та Оксана Лещишин Пі-вікториною у групах К-11 та Е-11. Студенти дізналися про заснування Міжнародного дня числа Пі, про його обчислення, вшанування його у пам’ятниках та музиці, про світові рекорди із запам’ятовування знаків числа π після коми.

15

Важливим заходом стало урочисте представлення нової лабораторії "Комп’ютерних систем та мереж" відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки. Присутність адміністрації коледжу, викладачів циклової комісії та представника провайдера інтернет-послуг ТОВ "МегаКом" Романа Кульчицького-Ручки свідчить про широкий інтерес та підтримку з боку усіх зацікавлених сторін у розвитку цієї нової лабораторії, про практичне значення лабораторії у сфері підготовки фахівців з роботи з мережами та комп’ютерним обладнанням.

18

Сергій Штогрин організував гостьову лекцію з дисципліни "Інженерія програмного забезпечення" на тему "Гнучкі технології програмування у використанні сучасних ІТ-фірм", яку провів Олег Думанський, "Head of Business Development and Strategy" компанії Quintagrout - чудовий приклад співпраці з майбутніми роботодавцями.

30

Інша гостьова лекція на тему «Оптичні телескопи. Спостереження об’єктів Всесвіту», яку провів Сергій Хоменко, викликала великий інтерес серед здобувачів освіти. Активну участь в даному заході показали і організатори лекції – Роксолана Ломницька та Віктор Дворський.

1920

Гра "Як я цього не знав?", проведена кураторами груп Маріанною Михайлишин та Іриною Терновою для студентів груп К-21 та Ек-21, стала не лише захоплюючою розвагою, але й важливим засобом вивчення історії та культурних цінностей України. Це сприяло поглибленню їхнього розуміння власної ідентичності та місця України у світі.

22

Цікавими експериментами про «випадковість  чи закономірність» захопив усіх викладач фізики Ростислав Ухман. Він провів захід з фізики для студентів груп Ео-11, Ср-11, АІ-11  на тему «Моя домашня лабораторія». Було показано лише 14 експериментів, проте вони дозволили розкрити можливості для дослідження фізичних процесів та явищ, які можна проводити в домашніх умовах.

24

У групі ЕкП-11 під керівництвом викладачки Ольги Якимович відбулася захоплююча та пізнавальна вікторина під назвою "Інфоматика". Використання інтерактивної дошки Jamboard, онлайн сервісів, таких як learningapps.org та mentimeter.com, QR-кодів і карток з завданнями створило стимулююче та захоплююче середовище для навчання та спілкування.

2728

Викладачі коледжу спеціальних комп’ютерних дисциплін Сергій Штогрин та Микола Пукало постійно співпрацюють з підприємством «МегаКом» м.Бережани. Проведено зустріч зі студентами спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» на підприємстві. Це цікавий приклад практичного навчання для студентів, що допомагає їм отримати реальний досвід у своїй галузі.

Кожен з нас вивчав або вивчає математику, фізику та інформатику. Хто з інтересом, хто з байдужістю. Та ми не завжди усвідомлюємо, що саме приваблює нас у цих науках, або навпаки, чим вони не подобається нам. Можна любити їх за сувору узгодженість їхніх істин, за їх силу та багатогранність, а можна плекати нелюбов до них за їх сухість та складність. Однак завдання викладачів, щоб здобувачі освіти не залишалися байдужими, а горіли жагою до нових знань і життя.

Мирного неба і якнайскорішої нашої перемоги!

Ольга ЯКИМОВИЧ,
голова циклової комісії
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook