Міжнародні відносини – це майбутнє, пов’язане з політикою та дипломатією

February 19, 2024

Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України продовжує роботу з магістрами першого року навчання спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Вдалося поспілкуватися з кількома магістрами. Відповісти на питання зголосилися Олексій КолбасінКатерина Бартовщук та Богдана Орос.

 

Скажіть, будь ласка, чому Ви обрали спеціальність «Міжнародні відносини»?

 

Олексій Колбасін: З дитинства цікавлюся політикою, дипломатією та подіями у світі. Мене захопила ідея того, як різні країни співпрацюють і вирішують спільні проблеми. Тому я вирішив, що вивчення міжнародних відносин дасть мені необхідні знання та навички, щоб зробити свій внесок у цю сферу.

Катерина Бартовщук: В мене вже був досвід навчання в нашому університеті на бакалаврській програмі, тому найкращим вибором для досягнення моєї мети, а саме вивчення особливостей міжнародних відносин, зовнішньої політики, дипломатії, культурних особливостей країн та мов стало стимулом продовжити навчання на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Богдана Орос: Мене завжди цікавила політика, дипломатія, економіка та розвиток громадянського суспільства. Всі 4 роки навчання на бакалавраті, досліджувала та поглиблювала свої знання в цих сферах, тому продовжила навчання вже в магістратурі.

 

Що спонукало Вас продовжити навчання в НУБіП України?

 

Олексій Колбасін: Мене привабила можливість навчатися на гуманітарно-педагогічному факультеті на спеціальності «Міжнародні відносин, суспільні комунікації та регіональні студії» НУБіП України. Викладачі кафедри є висококваліфікованими фахівцями з великим досвідом викладацької роботи у сфері міжнародних відносин. Це дає мені впевненість, що я отримую якісну освіту.

Катерина Бартовщук: НУБіП України має репутацію університету з високим рівнем викладання та потужною науковою базою. Крім того, НУБіП України пропонує широкий вибір курсів з міжнародних відносин, що дає мені можливість отримати ґрунтовні знання з цієї спеціальності.

Богдана Орос: Я навчалася в НУБіП на бакалавраті, тому вирішила продовжити навчання в альма-матер. Також мене привабила можливість навчатися у професіоналів своєї справи, які викладають на кафедрі міжнародних відносин та суспільних наук.

 

Які плани на майбутнє?

 

Олексій Колбасін: Після закінчення магістратури я маю надто радикальні плани, щоб так легко їх описувати, але я сподіваюся, що мені вистачить сил змінити світ на краще.

Катерина Бартовщук: Я хочу підтвердити свій диплом і працювати у сфері дипломатії або в міжнародній організації. Я впевнений, що знання та навички, які я здобуду під час навчання в НУБіП України, допоможуть мені досягти поставлених цілей.

Богдана Орос: Після закінчення магістратури я планую продовжити навчання в аспірантурі, продовжити наукову кар’єру, спробувати працювати на державній службі, тому що маю певний практичний досвід роботи в Дипломатичній академії імені Геннадія Удовенка та Національному агентстві з питань запобігання корупції.

 

 

 

Розмову провів Сергій Білан,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
куратор МВ-23001м

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook