Гуманітарії впевнено розпочинають очне навчання

8 February 2024, 17:14

 Першокурсниці гуманітарно-педагогічного факультету Вероніка Пушенко і Крістіна Іванова з притаманною майбутнім журналістам емоційністю поділилися враженнями: «Ура! Нарешті! Ми вийшли на навчання. Які ми щасливі бачити одне одного! Попри складні обставини в країні, ми продовжуємо навчатися очно, що не може не тішити. Живе спілкування з викладачами й одногрупниками, пари в аудиторіях – що може бути краще? Радіємо, що маємо таку можливість у такий непростий час».

 Освітня діяльність НУБіП України спрямована на підготовку висококласних фахівців у різних галузях. І ця уся діяльність відбувається, у першу чергу, за для майбутнього рідної країни та її процвітання. Зараз, як ніколи, гостро стоїть проблема якості освітнього процесу, забезпечення якої в умовах викликів сучасності є нелегким завданням для викладачів, спонукаючи до пошуків нових форм та методів організації навчальних занять.
 Творчо і впевнено працює колективи кафедр гуманітарно-педагогічного факультету. Викладачі педагоги-новатори і дослідники ниви знань, які ніколи не зупиняються на досягнутому, весь час знаходяться у постійному пошуку нових знань, нової інформації, нових форм і методів викладання, нових шляхів реалізації мети і завдань, які ставлять перед собою у процесі формування у здобувачів освіти ключових та професійних компетентностей.

 Навчальний семестр розпочався цікаво, креативно і емоційно з використанням інтерактивних технологій та засобів мультимедіа, у сучасних аудиторіях і лабораторіях. Студенти освітніх програм «Професійна освіта», «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» відразу поринули у вивчення засобів створення віртуальної реальності у лабораторії кафедри педагогіки.
 Для здобувачів освіти 3 курсу спеціальності «Психологія» семестр розпочався із навчальної реабілітаційної практики. Особливістю їх практичної роботи стала можливість формування умінь із виконання психологічної роботи із дітьми з особливими освітніми потребами. Також практиканти вивчали концепцію та основні завданнями дошкільної установи, наповнення ресурсної кімнати, кабінету психолога, кімнати для занять та відпочинку, брали активну участь на занятті з дітьми з особливими освітніми потребами.
 Розпочався навчальний семестр і в здобувачів освіти - майбутніх журналістів. Студенти були неймовірно раді зустрічі у «живому спілкуванні», можливості комунікувати в реальному просторі і часі. Приємним є й те, що у суботу в медіалабораторії кафедри журналістики та мовної комунікації розпочинається робота медіашколи, на заняттях якої будуть працювати студенти першого та другого курсів спеціальності «Журналістика».
 Досить жваво увійшли в освітній процес і студенти спеціальностей «Філологія», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Соціальна робота», «Менеджмент» та «Фізична культура і спорт». Вони не тільки із захопленням почали навчатися, а й продовжили роботу у різноманітних наукових гуртках факультету, у спортивній позааудиторній роботі та творчо-культурній діяльності різних секцій та колективів.

 Ось так, цікаво і творчо, креативно та емоційно стратував новий навчальний семестр для здобувачів освіти різних спеціальностей і курсів гуманітарно-педагогічного факультету на шляху до втілення у життя власної мети – стати висококваліфікованим, конкурентоспроможним на ринку праці фахівцем, аби надалі працювати на благо і процвітання рідної держави.

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook