Спільна профорієнтаційна робота приймальної комісії НУБіП України і кафедри обліку та оподаткування

31 January 2024, 11:05
    Перед цьогорічними та майбутніми випускниками постав найважливіший у житті вибір – майбутня професія та заклад вищої освіти, який допоможе її опанувати.
     З чим пов’язувати своє подальше життя, з якою освітньо-професійною програмою, з якою спеціальністю, які переваги навчання в НУБіП України – відповіді на ці та багато інших питань учням 9-11 класів школи №235 ім. В. Чорновола м. Києва надали відповідальний секретар приймальної комісії НУБіП України Сергій Ковалевський та в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування Володимир Литвиненко. Варто зауважити, що саме учні та керівництво школи зініціювали таку спільну профорієнтаційну роботу, адже знають про підготовку здобувачів в НУБіП України за багатьма різноманітними освітніми програмами.
    Про очікувані умови вступу, підготовку до НМТ та переваги навчання в НУБіП України розповів відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський.
     З його розповіді учні дізналися про матеріально-технічну базу університету, сучасне програмне забезпечення навчального процесу, про змогу навчатися у групах з викладанням дисциплін англійською мовою, можливості закордонного стажування, участі у програмах академічних обмінів із кращими європейськими та американськими університетами. А ще – про те, що у 2023 році НУБіП закріпився в десятці кращих університетів за рейтингом ТОП-200 Україна! Серед освітніх установ України за версією міжнародного рейтингу Webometrics-2023 університет посів 4 місце; 8-й рік поспіль позиціонується у визнаному рейтингу університетів QS EuroС.
   Чимало запитань в школярської аудиторії виникало й щодо економічних спеціальностей та освітніх програм. Про затребуваність, специфіку та переваги професій бухгалтера та аудитора розповів в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування Володимир Литвиненко. До прикладу, професія бухгалтера надає багато можливостей для кар’єрного росту: від головного бухгалтера до фінансового чи комерційного директора; працювати на фрілансі або в офісі або ж відкрити власну справу. Йшлося й про активне та цікаве життя студентів НУБіП України, які у вільний від аудиторних занять час займаються у творчих і мистецьких колективах, наукових гуртках, клубах за інтересами, спортивних секціях.
    Профорієнтаційна зустріч завершилась цікавою (за відгуками школярів) обліково-фінансовою вікториною. Її учасники продемонстрували свою обізнаність у знанні економічної термінології. Загалом, зустріч тривала більше півтори години. Але ніхто цього й не помітив – час промайнув дуже швидко. А розповідати про переваги і перспективи навчання в НУБіП України ще можна було б багато. Тому підтримуємо ініціативу директора школи Валерія Гордійчука, його заступниці Анастасії Штефан про проведення наступної зустрічі, але вже в стінах НУБіП України.
 
    Отож, чекаємо на цьогорічних і майбутніх випускників, їх батьків та вчителів у стінах нашої Alma-mater з її незмінним девізом «Твій вибір – твоя дорога, НУБіП – твоя перемога!»
 
Наталія КУЗИК,
доцентка кафедри обліку та оподаткування

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook