До Дня працівників дипломатичної служби України

December 22, 2023

 

Початок дипломатичної служби України відбувся ймовірніше за все дуже давно, коли її князі, Гетьмани надсилали своїх послів в різні країни світу.
Якщо казати про сучасність, то дипломатична місія України була яскраво розпочата і продовжується до сьогодення, коли Україна стала повноправним членом ООН (навіть однією з країн-засновниць ООН).
За часів незалежності України, її посольства і Дипломатичні представництва були організовані в багатьох країнах майже по всьому світу.
Тому, враховуючи багаторічні традиції за президенства Віктора Ющенка (Указом Президента України №1639/2005 від 21 листопада 2005 р.), 22 грудня в нашій державі почали офіційно відзначати професійне свято – День працівників дипломатичної служби. І саме зараз, багаточисленна когорта надзвичайних і повноважних послів, посланників, консулів та робітників дипломатичних місій плідно працюючи на благо України, сьогодні будуть відзначати своє професійне свято.
Приємно відзначити, що фахівців для дипломатичної роботи успішно готують і у нашому університеті, зокрема на кафедрах гуманітарно-педагогічного факультету – кафедра міжнародних відносин і суспільних наук (завідувач к.і.н. В.О.Хвіст) і кафедра філософії та міжнародної комунікації (завідувач к.ф.н. В.П.Культенко), де досвідчені викладачі сприяють надбанню відповідних дипломатичних знань нашим майбутнім випускникам.
Та й підготовка майбутніх дипломатів, а також міжнародні зв’язки гуманітарно-педагогічного факультету, та й в цілому університету є під постійним піклуванням декана факультету І.М.Савицької.
Високий рівень знань в галузі міжнародного права, міжнародних відносин і міжнародної економіки на високому професійному рівні надають студентам викладачі зазначених кафедр. Крім того, необхідною складовою знань в галузі міжнародних відносин є знання мов, викладання яких здійснюється в нашому університеті на високому рівні.
Наш університет має тісну співпрацю з Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС. Так, наші студенти на постійній основі проходять там відповідні практики, поглиблюючи свої знання. Тим більше, що очолює Дипломатичну академію, наш випускник – відомий дипломат Надоленко Геннадій Олексійович.

     

Вітаємо дипломатів, викладачів і студентів, які обрали собі в якості фаху – міжнародну діяльність з Днем працівників дипломатичної служби і бажаємо успіхів і Перемог на дипломатичному фронті!

 

 

Оксана Булгакова,
доцент міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook