Фільми про історії успіху відомих брендів, що варто переглянути

January 9, 2024
     Добірка фільмів про реальні, а можливо десь трохи вигадані, історії успіху, історії винахідників та бізнесменів.
   «Джой» (2015). Домогосподарка Джой Мангано винайшла швабру з системою самовіджиму та згодом заснувала компанію Ingenious Designs. Протягом свого шляху до успіху вона зіткнулася з фінансовими труднощами, кризою в сім’ї та зрадою близьких. Історія Джой Мангано надихає тих, хто перебуває в складних життєвих ситуаціях, показуючи, що дорога, вкрита тернами, насправді може привести до створення великої імперії.
    «Air: Великий стрибок» (2023). Сьогодні кросівки Air Jordans щороку приносять Nike близько $4 млрд прибутку. Починалося все із зухвалої ідеї Джона Ваккаро – и менеджера Nike, який відповідав за укладання контрактів із популярними спортсменами.
   «БлекБеррі» (2023). У 1990-х засновник компанії Research In Motion Майк Лазарідіс та співзасновник Дуглас Фрегін презентують пейджер PocketLink. Продажу практично немає, бізнес тоне в боргах. Тоді на допомогу приходить Джеймс Балсіллі, який повірив у майбутнє компанії. Його бізнес-інстинкти допомагають вивести RIM на новий рівень.
    «Стів Джобс» (2015). Фільм про людину, ім'я якої знають усі, хто хоч щось чув про Apple. Джобс винайшов майбутнє у своєму гаражі, а сьогодні створена ним імперія очолює список найдорожчих компаній у світі.
   «Аутсайдери/Форд проти Феррарі» (2019). В середині 60-х віце-президент «Ford Motor Company» Лі Якокка пропонує Генрі Форду II купити «Ferrari», але Енцо Феррарі відхиляє угоду і укладає договір з «Fiat» на більш вигідних умовах. Розгніваний глава американської компанії наказує своїм підлеглим в найкоротший термін сконструювати спортивний автомобіль, щоб перемогти італійського опонента в 24-годинній гонці в Ле-Мані.
    «Засновник» (2016). Чудова біографічна драма про історію успіху засновника корпорації McDonalds – Рея Крока.
   «Тетріс» (2023). Фільм показує напружену та складну боротьбу підприємця Хенка Роджерса з конкурентами, які хочуть його випередити та купити права на Tetris.
  «Ламборґіні: людина-легенда» (2022). Через 10 років з моменту заснування компанії Ферруччо Ламборгіні купує свій перший люксовий автомобіль Ferrari. Але незадоволений якістю його щеплення, він вирішує кинути всі ресурси на створення машини, яка переверне світ спорткарів.
   «Соціальна мережа» (2010). Фільм, заснований на реальних подіях і режисерській роботі Девіда Фінчера. Фільм розповідає про створення та розвиток соціальної мережі Facebook, а також про складні стосунки між засновниками.
Бажаємо приємного перегляду!
 
Добірку готувала Юлія Негода
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook