З непохитною вірою в Перемогу: випуск магістрів гуманітарно-педагогічного факультету

December 3, 2023

  Для кожного закладу освіти вручення дипломів – то фінішна подія, підбиття підсумків, усвідомлення пройденого шляху. 1 грудня 2023 року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України відбулось урочисте вручення дипломів випускникам магістрів гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. 369 випускників одинадцяті спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету завершили навчання та зібралися для урочистого отримання довгоочікуваних дипломів магістрів. Викладачі, батьки, родичі, друзі також прийшли підтримати випускників та своїми усмішками, добрими словами й побажаннями наповнили актову залу позитивом.

   2022-2023 навчальний рік через війну був непростим, але, з непохитною вірою в Перемогу, все ж подарував традиційне вручення дипломів випускникам магістерських програм. Щасливі усмішки, теплі слова, щирі побажання зробили цей день дійсно святковим і незабутнім.
   Урочиста церемонія вручення дипломів випускникам розпочалася з гімну гуманітарно-педагогічного факультету у виконанні народного артисту України Романа Рудого та завідувачки кафедри культурології Ірини Майданюк.

   Традиційно відкрила свято декан гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Інна Савицька, яка зазначила, що нинішній період складний для всіх і випуск 2023 року назавжди залишиться особливим і незабутнім, оскільки відбувається в умовах повномасштабної російсько-української війни.. Вона зазначила, що кожен з нас зобов’язаний щоденній мужності ЗСУ за те, що має можливість жити і продовжувати займатись своїми справами, а перед випускниками відкриваються великі можливості для самореалізації в особистому і професійному житті. Інна Миколаївна подякувала випускникам за те, що вони обрали гуманітарно-педагогічний факультет, проявили волю і характер, здобуваючи вищу освіту в такий нелегкий час, і запросила їх приводити навчатись на факультет уже своїх дітей, адже якість і сучасність знань тут гарантована.

 

   З вітальним словом звернувся до всіх присутніх проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Кондратюк Вадим Миколайович. Він зазначив, що дата випуску 2023 року обрана не випадково, адже 1 грудня Україна відзначає річницю всенародного референдуму, коли абсолютна більшість українців проголосувала за незалежність нашої держави. Відтак, нинішні випускники мають завжди дбати про українську національну ідею та бути патріотами. Крім того, він наголосив на необхідності обов’язкового вивчення гуманітарних дисциплін у закладах вищої освіти в умовах сьогоднішньої світоглядної війни і діяльність гуманітарно-педагогічного факультету та гуманітарна політика НУБіП України дають привід для оптимізму в цьому напрямку.

 

   Далі свято продовжилось врученням омріяних дипломів. Проректор Вадим Кондратюк і декан факультету Інна Савицька в першу чергу вручили дипломи найстараннішим – тим, хто за особливі старання та успіхи в оволодінні знаннями отримали документ про освіту з відзнакою, грамоти і подяки від факультету.

 

 

 

 

  

   У надскладний для країни час випускники отримують свої дипломи. Понад 100 студентів та викладачів університету сьогодні у лавах Збройних Сил України борються з рашистським ворогом. На сцену були запрошенні випускники-магістри Іванюк Микола («Соціально-психологічна реабілітація»), Долбін Анатолій («Соціально-психологічна реабілітація»), Кульківський Володимир («Соціально-психологічна реабілітація»), Кудрявцев Владислав («Педагогіка вищої школи»), Шворінь Олег («Управління персоналом»), які служать в Збройних силах України, Національній гвардії, але знайшли змогу приїхати на вручення дипломів. Із вітальним словом до випускників із передової звернулася випускниця освітньої програми «Соціально-психологічна реабілітація» – Сніжана Загребельна, яка уже 9 років веде боротьбу з окупантами у лавах Збройних сил України. Оплесками вдячності нашим захисникам наповнилася зала. Доземний вам уклін, наші Воїни, за мужність, стійкість, героїзм, за можливість навчатися!

   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у боротьбі з російськими загарбниками.

   Цього року вперше відбувся випуск магістрів кафедри журналістики та мовної комунікації за спеціальністю «Журналістика». Креативні студенти ще 2018 року розпочали писати нову сторінку в історії університету і факультету, формувати нові традиції. Сьогодні ми дізнаємося про найважливіші події, що відбуваються в нашому університеті через канал «Свій Нубіп», сюжети, які створюються в медіалабораторії, студентських гуртках, прес-центрах.

 

   Дипломи також отримали випускники освітньо-професійних програм: «Соціально-психологічна реабілітація», «Соціальна робота», «Англійська філологія», «Німецька філологія», «Педагогіка вищої школи», «Психологія» «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», «Управління персоналом», «Управління навчальним закладом», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» денної і заочної форми навчання.

 

 

 

 

 

 

   На сцені випускникам магістерських програм гуманітарно-педагогічного факультету вручали дипломи декан факультету Інна Савицька, заступники декана: Ігор Буцик, Світлана Харченко, Наталія Шевченко, Богдан Назаров. і кожен із них вітав випускників щирими словами, побажаннями, настановами.

 

    

   З вітальними словами та найкращими побажаннями звернулися до своїх вихованців завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації Марина Навальна, завідувач кафедри соціальної роботи та комунікації Ірина Сопівник, завідувач кафедри іноземної філології та перекладу Світлана Амеліна, завідувач кафедри психології Ірина Мартинюк, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, завідувач кафедри управління та освітніх технологій Сергій Кубіцький, завідувач кафедри міжнародних відносин Вікторія Хвіст. Вони наголосили випускникам, що не можна зупинятися на досягнутому, треба мріяти про власну історію успіху та йти до поставленої мети заради особистих здобутків та звершень. Лише працелюбність, професійна компетентність та відповідальне ставлення до справи надають переваги в очах інших.

 

 

  

   Від імені всіх наставників з вітальним словом до випускників звернулась доцент кафедри педагогіки Леся Маценко, яка заначила, що весь період навчання випускників 2023 року був складним і приніс багато горя, смутку і переживань. Серед випускників є сміливці, які з перших днів війни стали на захист України, є волонтери, є ті, хто втратив домівки. Тому єдність, зв'язок, підтримка наставників і одногрупників у такій складній ситуації була вкрай необхідною.

 

   В ошатній залі, як завжди, панувала дружня і доброзичлива атмосфера. Кожну спеціальність анонсував відеосюжет зі спогадами про студентські роки життя, де були і навчання, і участь заходах, й екскурсії, і гумор, і теплота.
   Зі словами вітання і подяки від всіх випускників звернулися випускниця кафедри психології Анна Собчук та випускник – міжнародник Артур Бруслик. Всіма випускниками-магістрами гуманітарно-педагогічного факультету було принесено урочисту присягу.

   Свято супроводжувалось чудовими музичними вітаннями від кафедри культурології у виконанні народного артиста України Романа Рудого, Ірини Майданюк, заслуженого артиста України Віктора Кавуна, Владислави Чайки, творчого колективу «Тоніка».

 

 

   Свято добігло до свого логічного завершення… Час прощатися. Колективне фото на згадку... Квіти, сльози, посмішки і дружні обійми.. Сьогодні ми говоримо нашим випускникам «У добрий час!» та «До зустрічі!». З вірою у Перемогу наші студенти, випускники з високо піднятою головою крокують вперед! Тож бажаємо їм досягнути нових горизонтів, на своєму життєвому та професійному шляху зустрічати тільки позитивних людей і завжди бути патріотами України!

   Шановні наші випускники, ще один важливий крок у Вашому житті зроблено, ще одна сходинка до вершини успіху і благополуччя подолана. Бажаємо Вам, щоб і подальше просування шляхом власного зростання, було успішним, адже саме Ви будете розвивати українську націю та відстоювати цінності, за які сьогодні такою важкою ціною бореться наша Україна. У житті завжди пам’ятайте: справжні скарби – це скарби вашої душі! А щастя – це не пункт призначення, а спосіб подорожувати! І нехай завжди у вас будуть лише добрі спогади про свою альма-матер – Національний університет біоресурсів і природокористування України.


Ольга Сироєжко,
асистент кафедри педагогіки

 

усі інші фотографії можна переглянути за цим покликанням

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook