Студенти факультету землевпорядкування відвідали Національний академічний драматичний театр ім. І.Франка

March 19, 2015


На одному із засідань деканатів, в.о. декана факультету землевпорядкування доцент Купріянчик І.П. запропонувала кураторам академічних груп провести публічний виховний захід. Тематика може бути різноманітною. Також запросити на нього можна інших колег-наставників і не тільки.
Одним із засобів формування особистості є мистецтво. Воно разом з іншими суспільними інститутами і формами включає особистість в систему інтересів і потреб суспільства.
В свою чергу, видом мистецтва, в якому розкриваються суперечності часу та внутрішнього світу людини є театр. Він займає особливе місце в системі формування цінностей. Студенти 3 курсу 2 групи одразу зазначили, що вже давно планують організувати груповий похід в театр разом зі своїм наставником доцентом кафедри земельного кадастру Мединською Н.В. До заходу долучилася в.о. завідувача кафедри земельного кадастру доцент Паламарчук Л.В.
Студенти самі обрали виставу із представленого театром репертуару, якою стала робота Івана Франка «Перехресні стежки». Особливе місце в творчості Івана Франка посідає ця соціально-психологічна п’єса з життя інтелігенції. Назва твору символізує «перехрещені» життєві шляхи персонажів. Кожен із героїв повісті є носієм сформованого світогляду, має власні плани, інтереси, правила й норми. Перед нами - герої різних статей, різних соціальних верств, професій, врешті - різних національностей. Життєві перехрестя залишають свій відбиток на їх внутрішньому світі.
Проблематика повісті надзвичайно широка. Це соціальні проблеми добра і зла, особистості і народу, бідності і багатства, людської гідності і духовної ницості, людини і закону.
У цьому соціально-викривальному творі Франко розкриває взаємозв'язки українського селянства та інтелігенції, стосунки між різними суспільними групами, проблеми влади та підлеглих, зневір'я і затурканості селян, проблеми тодішнього судочинства, проблеми подружніх стосунків, безправ'я жінки в суспільстві.
Автор намагається художньо вирішити проблеми служіння демократичної інтелігенції своєму знедоленому народові.
Прекрасна вистава! Канва постановки зіткана з майстерності акторської гри, талановитої режисури та безсмертної геніальності твору «Перехресні стежки». Майже дві години переживали емоції захоплення, особливо вразила гра О. Стальчука, образ Барона легким, але потужним штрихом доповнював загальну картину дійства, що відбувалося на сцені.
Приємно, що виявили бажання відвідати виставу усі студенти групи, які залишись задоволені заходом та запропонували продовжити цю традицію і надалі.

В.о. завідувача кафедри земельного кадастру, доцент Лариса Паламарчук


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook