Економічний факультет відкрив двері для випускників коледжів та технікумів

November 19, 2023
   16 листопада 2023 року на економічному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся День відкритих дверей для коледжів та технікумів в змішаному форматі.  
   Економічний факультет гостинно відкрив двері для 316 майбутніх абітурієнтів (151 особа в очному форматі, 165 – дистанційний формат), що мали можливість поспілкуватися з керівництвом факультету і кафедр, поставити свої запитання. Захід відвідали абітурієнти з 25 коледжів з різних куточків України, а саме: ВСП «Фаховий коледж інженерії, управління та землевпорядкування Національного авіаційного університету», Черкаського політехнічного фахового коледжу, Житомирського агротехнічного коледжу, Класичного фахового коледжу СумДУ, Борзнянського аграрного фахового коледжу, Вінницького технічного коледжу, Калинівського технологічного фахового коледжу, Сосницького обліково-економічного фахового коледжу, вищого професійного училища №3 м. Мукачеве, фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ, Шепетівського фахового коледжу ВСП Подільський державний університет, Ніжинського фахового коледжу НУБіП України, ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України», Заліщицького фахового коледжу НУБіП України, Боярського фахового коледжу НУБіП України, Київського професійного коледжу цивільного будівництва, Бобровицького фахового коледжу ім. О. Майнової НУБіП України, Бережанського фахового коледжу НУБіП України, Березоворудського фахового коледжу, Мигійського аграрного коледжу, Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки, Яготинського коледжу МАУП, ВСП «Немішаїський фаховий коледж НУБіП України», ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України», ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».
   Потенційні абітурієнти розпочали знайомство з університетом з виставки у Гербовій залі 3-го корпусу, де всі факультети і ННІ представили найцікавіше і те, що найкраще розкриває суть фаху, за яким вони ведуть підготовку.
     
    Ректор Станіслав Ніколаєнко презентував університет, розповівши про його 125-річну історію, сьогодення і перспективи розвитку, провідні місця в міжнародних і національних рейтингах, численних випускників, внесок колективу у підтримку Збройних Сил України та студентів і викладачів, які зараз захищають державу у складі Сил оброни. Особливий акцент Станіслав Ніколаєнко зробив на якості освіти.
    Продовжив зустріч відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський, який розповів про особливості вступної кампанії у 2024 році, акцентуючи увагу на основних правилах вступу та, окремо спинився на питаннях, актуальних для володарів дипломів молодших бакалаврів: які є можливості, скільки триває навчання та багато іншого, що турбує і цікавить завтрашніх випускників коледжів і технікумів.

    Загальну презентацію про економічний факультет представив його очільник, Діброва Анатолій Дмитрович, доктор економічних наук, професор.
   У цікавій та змістовній доповіді Анатолій Дмитрович ознайомив із історією факультету, його славетними випускниками, переліком спеціальностей, які можна здобути в нашому закладі освіти. Декан, наголосив на традиціях та досвіді підготовки висококваліфікованих спеціалістів для різних галузей економіки країни. Навчаючись на економічному факультеті майбутні абітурієнти мають змогу отримати не просто фах, а ґрунтовну професійну підготовку та широкі можливості для реалізації творчих і наукових талантів.
    Далі зустріч продовжила заступник голови студентського сенату економічного факультету Дарина Кравець. Вона розповіла яким чином відбувається навчання на факультеті, заходи, особливості навчання та проживання в гуртожитку. Але основний акцент у свої розповіді Дарина зробила на напрямках роботи студентської організації, проведенні дозвілля студентами, та як вони працюють в умовах воєнного стану.
     Підсумковим етапом заходу була сесія питань/відповідей. Майбутніх абітурієнтів цікавили вартість навчання на спеціальностях факультету, який бал ЗНО має бути для вступу на навчання за дерзамовленням, чи є можливість і за яких умов можна перейти з контрактної форми навчання на бюджетну, чи можна одночасно навчатися за двома спеціальностями, особливості навчання за системою подвійних дипломів. Окрім того були і запитання стосовно основних відмінностей освітніх програм в межах однієї спеціальності. Також майбутніх вступників цікавила можливість безпосереднього отримання інформації про факультет від студентів через соціальні мережі і канали зв’язку, посилання на які надав голова студентської організації.
    Загалом проведений захід викликав зацікавленість у молоді і вселяє надію, що присутні випускники коледжів та технікумів поповнять ряди студентства нашого економічного факультету.

Леся Воляк, Віталій Нагорний,
заступники декана економічного факультету
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook