«Ярмарка професій» – ще один крок до успішного працевлаштування студентів спеціальності «Соціальна робота»

31 October 2023, 9:10
 
Можливість майбутнього працевлаштування є вагомим аргументом для сучасних молодих людей при виборі професії. Досвід роботи із абітурієнтами та їх батьками у період вступної кампанії свідчить, що одними із найпоширеніших запитань є: «А де я зможу працювати після закінчення навчання за спеціальністю «Соціальна робота»? Чи гарантує університет працевлаштування? Які перспективи спеціальності «Соціальна робота» у майбутньому? тощо. На ці і не тільки питання відповідали наші гості – учасники «Ярмарки професій», яка відбулася в останні дні жовтня 2023 року.
Сьогодні у нас в гостях були наші колеги, партнери, стейкхолдери, роботодавці, представники баз практичного навчання – працівники Київського міського центру гендерної рівності та протидії насиллю Київської міської державної адміністрації Вікторія Лендєл, заступниця директорки з гендерних питань та домашнього насильства Ольга Павлова, психологиня Олена Штиря, юрист Ігор Прус, представниця волонтерського центру «Мураха» – Олена Ганоцька.
 

Нам пощастило, оскільки наші гості – це люди, які закохані у свою справу, у яких горять очі від того, чим вони займаються професійно, і тому, наші здобувачі отримали потужний енергетичний посил – любов до фаху та людей, а ще мотивацію до навчання та самореалізації у професійній сфері.
 
 
Після розповіді про особливості функціонування центрів, запрошення на практику та заходи, які вони організовують наші студенти буквально засипали роботодавців запитаннями: Чи у кризові кімнати жінок приймають з дітьми? Скільки у вас кризових кімнат? Де Ви берете кошти для людей, які потрапили в кризові кімнати? (Державне фінансування+ волонтерство). А хто у Вас може працювати? …
Відповідь роботодавців обнадійлива – «у нас може працювати кожен із Вас – після отримання освіти. Роботу знайдемо кожному»!
 
 
І ми в цьому переконані, оскільки уже двоє наших випускників – Фріауф Наталія та Постойко Дарина, працюють у Київському міському центрі гендерної рівності та протидії насиллю, а здобувачки Мельниченко Вероніка та Світлана Романенко – у волонтерському центрі «Мураха». Отож ярмарка вдалася! Чекаємо на хороші результати!!!
 
Ірина СОПІВНИК, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook