У царстві мудрості й величі Українського Слова

October 28, 2023

 Остання п’ятниця жовтня запам’ятається надовго студента гуманітарно-педагогічного факультету. Мовиться про тих майбутніх журналістів та соціальних працівників, які стали учасниками лінгвістичного дійства «Сила народного й літературного слова». Запалу учасникам двох команд та вболівальникам додало й те, що цього дня українці святкують День української мови та писемності.

Передусім висловлюємо щиру подяку доцентові кафедри журналістики та мовної комунікації Ніні Степанівні Степаненко, яка підготувала цікаві, наповнені патріотично-інтелектуальним змістом конкурсні завдання, вправно модерувала захід, запропонувала цінну для тих, хто любить і шанує рідну мову та прагне пізнати її таїну, інформацію про трагічне й величне рідного слова, малознані, а то й сенсаційні відомості про лексичний, фразеологічний , словотвірний, граматичний, графічний лад мови, яскраво ілюструвавши їх.

Обидві команди були активними, продемонстрували високий рівень знань з української мови, креативність. Вони знаходили оригінальні виходи з найскладніших ситуацій, зуміли згуртуватися й домоглися колективного успіху. Зрозуміло, що перемоги праглося кожному, але вийшло так, що з незначним відривом першість вибороли журналісти. Винятково позитивними емоціями обдаровували безпосередніх учасників конкурсу вболівальники.

Переповнений зал вирував, скандував, аплодував. Журі (професори кафедри Т. Ф. Семашко та М. І. Степаненко, заступник декана Н. В. Шевченко) було, як і належить, справедливим, дбало про рівні умови конкурсу, об’єктивно поціновувало досягнення. Члени обох команд одержали призи – цікаві мовознавчі студії. Книги вручили завідувач кафедри М. І. Навальна й заступник декана С. В. Харченко.

  Зізнаємося щиро, що, побувавши на дійстві, яке приурочене рідній мові, ми зміцніли духом і збагатили себе знаннями. Такі змагання варто проводити частіше. А ще важливим є те, що майбутні фахівці-гуманітарії відчули силу слова, насолодилися його красою, погордилися, що вони – українці.

Ірина Зезуль, студентка 1 курсу,
Йордана Курганевич, студентка 2 курсу
(спеціальність «Журналістика»)

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook