Практичні заняття першокурсників економістів-міжнародників на базі однієї найунікальнішої лабораторії «AGMEMOD»

October 20, 2023
НУБіП України

Інформація розміщенна на сайті університету nubip.edu.ua/node/135965

Цього року осінній семестр першокурсники ОП «Міжнародна економіка» ОС «Бакалавр» розпочали в звичайній очній формі, а це в свою чергу передбачає багато цікавого і продуктивного для здобувачів вищої освіти. Перші місяці навчання стали для кожного студента справжнім центром подій тому розпочали ми свій курс занять у вигляді екскурсії для першокурсників-міжнародників, де розповіли про розташування головних корпусів НУБіП, бібліотеки, стадіону та інших важливих місць нашого університету.
Практичні зайняття для першокурсників з навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» ОП «Міжнародна економіка» спеціальності 051 "Економіка" для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти проходять в навчально-науковій лабораторії «AGMEMOD» кафедри глобальної економіки, яка за допомогою сучасних інформаційних технологій допомагає комфортно проводити зайняття, щоб об'єднати теорію з практикою.
 Чергове зайняття з навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» для студентів міжнародників провела д.е.н., професор, завідувач кафедри глобальної економіки Наталія ВДОВЕНКО на тему: «Освітня програма «Міжнародна економіка» у забезпеченні розвитку національної економіки», де студенти мали можливість оволодіти сучасними знаннями та зрозуміти завдання, які стоять тепер перед ними.
Ключовим аспектом у проведенні занять – є урахування особливостей аграрного сектору для ефективної інтеграції в світовий простір. Ми готуємо студентів до конкурентоспроможності наукових знань на міжнародному ринку та надаємо можливості для міжнародного досвіду та співпраці. Програма «Міжнародна економіка» готує нове покоління економістів-міжнародників, фахівців нового типу, бізнесменів і державних службовців ХХІ століття. Це дозволяє молодим фахівцям зрозуміти не тільки теоретичні аспекти, а й орієнтуватися на закономірності та поточні тенденції розвитку ринків аграрної продукції, їх окремих сегментів, принципів прийняття господарських рішень у сфері міжнародних торговельних відносин, розумітися в можливостях виходу на глобальні ринки. Основна мета к.г.н., доцента кафедри глобальної економіки Юлії ПЕРЕГУДИ та асистента кафедри глобальної економіки Марини ПАВЛЕНКО в рамках навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» організувати студентам різноманітні практичні заняття, які допоможуть першокурсникам адаптуватися до університетського середовища, розвивати навички та засвоювати матеріал більш ефективно.
Практичні заняття в навчально-науковій лабораторії «AGMEMOD» кафедри глобальної економіки сприяють формуванню у студентів навиків аналізу зовнішньоекономічної політики держав, а також застосовувати набуті знання для визначення потенціалу міжнародної економічної діяльності України. На спеціальності «Міжнародна економіка» здобувачі вищої освіти навчаються писати проект, готувати заявки до міжнародних програм і грантів, проходити виробничу практику за кордоном і додатково вивчити іноземну мову на вибір студента.
Успішні практичні заняття студентів-міжнародників з навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» поєднують багато складових, створюючи сприятливе середовище для навчання, розвитку та досягнення поставлених цілей, що допоможуть першокурсникам краще адаптуватися до університетського життя, розвивати важливі навички та підготувати їх до успішного навчання в нашому університеті. Студенти з практичним досвідом мають кращі шанси знайти роботу після закінчення навчання, оскільки багато роботодавців цінують практичний досвід.
Під час навчання на наших студентів чекають зустрічі з викладачами-практиками та дослідниками, участь у круглих столах, конференціях та семінарах, цікаві і корисні екскурсії. Наші випускники – висококонкурентні спеціалісти на ринку праці, які працюють як фахівці з міжнародної економіки!
 
к.г.н., доцента кафедри глобальної економіки Юлія ПЕРЕГУДА,

асистент кафедри глобальної економіки Марина ПАВЛЕНКО 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook