Реалізація теорії в практичні навики студентами-деревообробниками під час проходження навчальної практики

July 4, 2023

   Здавалося б, усі теми вивчили, норми витрат матеріалів та продуктивність обладнання порахували, курсовий захистили, екзамен склали… Аж ось навчальна практика – можливість «на ділі» застосувати теорію, реалізувати та продемонструвати отримані знання.
   В перший же день навчальної практики з дисципліни «Технологія виробів з деревини» відвідали меблевий цех НУБіП України, де побачили базові етапи та технологічні операції виготовлення корпусних меблів. Мали можливість дослідити карти розкрою плитних матеріалів та шляхи підвищення корисного виходу заготовок, раціональне личкування крайок деталей. Крім того, закріпили на практиці види ріжучого інструменту, налаштування верстату під свердління відповідних отворів. Також, як бонус, майстри поділилися секретами навішування дверей для довговічної служби виробів.

   

   Як ведеться, студенти отримали «бойове» завдання – з точки зору технолога-дизайнера запропонувати конструкторсько-технологічний проект для покращення роботи даного цеху.
   Студенти пропонували заходи оптимізації простору шафи для зберігання речей кріпленням додаткових полиць, розширення технологічного парку з можливістю виготовлення криволінійних елементів, розглянули ефективність застосування альтернативних деревних та клейових матеріалів, покращення функціоналу виробів за рахунок заміни фурнітури та кріпильних елементів.

    

   Практичну складову також вдалось пройти. На задоволення прохання працівників друкарської дільниці НУБіП України кілька студентів були командировані для складання офісних меблів.

 

   У бригаді працювали як досвідчені складальники, так і без особливого досвіду. Проте вони легко спрацювалися і виконали поставлену задачу якісно, швидко та ефективно. Загалом за два повноцінні робочі дні вдалось зібрати по 4 столи та шафи, 20 стелажів-картотек.

    

   «Замовники» залишились задоволені та щиро вдячні за виконану роботу.
   Під час проходження навчальної практики студенти у повній мірі втілили отриману на заняттях теорію в практичні навики.

Олександра ГОРБАЧОВА,
доцент кафедри ТтаДВД, керівник практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook