Наступний важливий крок – це вступ у магістратуру НУБіП України за спеціальністю «Облік і оподаткування»!

June 14, 2023
    У червні університетська спільнота НУБіП України традиційно вітає випускників. Ми запросили поділилася своїми досягненнями під час навчання на бакалавраті та планами на майбутнє випускницю спеціальності «Облік і оподаткування» Юлію Вершуту.
     
    – Юлія, які твої враження від навчання у НУБіП України?
    – Я свідомо обрала спеціальність «Облік і оподаткування», бо переконана, що саме вона відкриває багато перспектив та можливостей для професійного росту. І навчання в НУБіП України довело правильність моїх думок.
   Ми, як студенти, мали безліч можливостей для самовдосконалення та розвитку своїх професійних компетентностей. Не зважаючи на виклики сьогодення (пандемія та російська війна в країні), навчальний процес в НУБіП України завжди проходив організовано, пари проводилися на високому рівні як онлайн, так і очно. Для зручності студентів всі курси з дисциплін розміщені на навчальному порталі eLearn, а для дистанційних лекцій та практичних занять використовується Webex чи Zoom.
   Я також старалася доповнити університетське навчання практичними курсами для студентів від провідних компаній, які співпрацюють з нашим університетом (наприклад, навчання на курсі від UGEN Challenge Audit (2020 р.); курс Nexia DK «Аудитор і професійний бухгалтер» на базі матеріалів АССА (2022 р.); Audit Champ від UKRSIBBANK BNP Paribas (2022 р.); Institute of Management Accountants (IMA) (2023 р.)).
    Переконана, що важливим напрямком здобуття фаху стала його практична складова. Вже з другого курсу активно використовувала можливості стажувань на посаді бухгалтера ТОВ «Торгівельний Дім «УТС»; помічника аудитора ТОВ «ПКФ Україна» та ТОВ «Грант Торнтон Легіс».
 
  – Враховуючи твій перший досвід, які важливі чинники конкурентоспроможності фахівця в сучасних умовах Ти б могла виокремити?
    – На мою думку, окрім ґрунтовних знань фаху, особливо важливим є знання іноземних мов. Тому, щиро вдячна викладачам НУБіП України, що ми мали нагоду вивчати ряд предметів англійською мовою. Суттєво удосконалила рівень англійської мови завдяки онлайн навчанню в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) протягом осіннього семестру четвертого курсу. Вивчала «Project management», «Data Collection» та «Machinery Cost». Особливо сподобалися теми щодо організації збору даних, проведення виробничих калькуляцій та здійснення проектного менеджменту.
    Також важливо постійно удосконалювати знання щодо особливостей ведення обліку та здійснення аналізу в прикладних програмних рішеннях.
   
     – Які активності студентського життя Тобі були найбільш цікаві?
    – Важливим особистим надбанням під час навчання в університеті стала навичка правильно розподіляти свій час серед багатьох студентських активностей (участі у міжнародних обмінах, науці, спорті, культурно-просвітницьких заходах). Це допомогло мені бути більш організованою, дисциплінованою та продуктивнішою.
     Та все ж моїм пріоритетом серед всіх проектів була наукова робота при постійній підтримці викладачів економічного факультету, а саме участь у численних науково-практичних студентських конференціях; публікація шістнадцять тез та статей; також зустрічі й дискусії учасників наукових гуртків. Результатом досліджень стали призові місця наукових конкурсів та студентських олімпіад: ІІ місце при проведенні «Нетворкатон для молоді «Бізнес і суспільство» в рамках програми «SDG-Амбасадори»» за підтримки Міністерства молоді та спорту України (квітень 2020 р.); диплом ІІ Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції «Теорія і практика облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами аграрного сектору в умовах сучасних викликів» (квітень 2021 р.); фіналістка Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «IT Universe-2022» у конкурсі з використання автоматизованих систем обліку (червень 2022 р.); переможниця (І місце) Олімпіади зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (квітень 2023 р.) та ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (травень 2023 р.).

 
Юлія Вершута серед кращих студентів економічного факультету під час відзначення 125-річниці НУБіП України
 
      Швидко і насичено пролетіли роки навчання у дружньому колі. Що бажаєш своїм друзям-одногрупникам? Які плани далі?
    – Так, у нас – найкраща група! Ми по-справжньому здружилися, щиро старалися підтримувати один одного як у навчанні, так і у повсякденному житті. А нашим справжнім лідером була неповторна і креативна староста – Альона Журило! Назавжди запам’ятаємо перший досвід пар, спортивні та творчі конкурси, особливо «Містер та Міс економічного факультету-2020», де за результатами набраних балів наша Катя Бабич стала володаркою титулу «Міс привабливість», а Вадим Войцехівський – «Містер елегантність»!
     Всі мої друзі-одногрупники дуже талановиті та яскраві, отож всім бажаю успішно реалізувати свій потенціал у нашій країні! Для цього, першим кроком буде вступ у магістратуру НУБіП України за спеціальністю 071 – «Облік і оподаткування».
   
На завершення, від усіх випускників-2023 хочеться щиро подякувати викладацькому колективу економічного факультету НУБіП України за їх професійну роботу та безмежну підтримку кожного з нас. Всій університетській родині щиро бажаю мирного неба та перемоги, творчих злетів, здійснення мрій, успішного професійного життя та безмежного особистого щастя!
 
Інтерв’ю провела
Тетяна Куць,
доцент кафедри статистики та економічного аналізу

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook