До університету завітали школярі із представниками Малої академії наук України

May 12, 2023

 11 травня до університету завітали школярі зі своїми вчителями та  представниками Малої академії наук України. Вони відвідали лабораторії університету інженерних факультетів - конструювання та дизайну і механіко-технологічного факультету. Не минули і лабораторію робототехніки факультету конструювання та дизайну, де учні ознайомилися із передовими технологіями, такими як 3D-друк, навчальними роботизованими мобільними платформами, які оснащені різними типами електроприводу та датчиками, навчальними роботами Robomaster S1 та системами керування на базі мікроконтролерів. Лабораторії кафедри достатньою оснащені для реалізації власних проєктів, від ідеї до реального прототипу і може включати різні етапи, зокрема розробка  електроніки, написання програми для мікроконтролера, яка буде контролювати рух механізмів робота, створення тривимірних моделей та друк їх на 3D принтері. Реалізація таких проєктів школярами дозволяє розвивати свої навички у сфері STEM, а студентами забезпечує якісну підготовку фахівців у обраній галузі.

На фото школярі із учителем і представниками факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного в лабораторії робототехніки факультету конструювання та дизайну.

 

Цікавим було відвідування лабораторії школярами, де вони ознайомилися із декількома технологіями 3D друку, зокрема FDM та SLA. Учні зацікавлено спостерігали, як комп'ютерні моделі «оживають», коли вони витягуються з 3D принтера у вигляді реальних об'єктів. Такі заходи дають можливість школярам відчути справжню атмосферу інженерної справи та ознайомитися з різноманітними інструментами й технологіями, що використовуються у робототехніці. Це сприяє розвитку їхньої творчості та інноваційного мислення. Школярі отримали реалістичне уявлення про те, як виглядає робота у сфері робототехніки, вони побачили, як вирішуються реальні проблеми та які виклики виникають. Відвідування лабораторій університету є важливим етапом у профорієнтації школярів, оскільки дозволяє виявити їхні інтереси та схильності до певної галузі, що є важливим для обрання у майбутньому відповідного фаху.

На факультеті конструювання та дизайну студенти навчаються за спеціальностями 133 – Галузеве машинобудування зі спеціалізацією «Робототехніка і робототехнічні системи та комплекси» і 192 – Будівництво та цивільна інженерія. Якщо Ви цікавитесь даними галузями та маєте схильність до інженерної справи, вступайте за відповідними спеціальностями. Тут Ви, отримаєте не тільки базові знання, а також зможе реалізовувати свої власні ідеї з використанням сучасного програмного забезпечення та технологій прототипування, а у майбутньому будете підтримувати інженерний та науковий потенціал нашої країни.

На фото школярі із учителем та представником
Малої академії наук України ознайомлюються з обладнанням лабораторії факультету конструювання та дизайну

 

Старший викладач кафедри конструювання машин та обладнання

Віктор Крушельницький

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook