Відкрита лекція старшого викладача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Оксани Чорнобров з дисципліни “Сучасні технології лісового насінництва”

April 24, 2023

20 квітня 2023 року відбулася відкрита онлайн лекція кандидата сільськогосподарських наук, старшого викладача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Оксани Чорнобров з дисципліни “Сучасні технології лісового насінництва” для студентів денної форми навчання ОС “Магістр” спеціальності 205 - Лісове господарство на тему “Сорти деревних рослин у Державному реєстрі: оформлення, підтримання, використання”.

 

Використання високопродуктивних, якісно цінних сортів лісових рослин та їхнє постійне оновлення забезпечує можливість систематичного підвищення та покращення якості деревної продукції. Під час державної експертизи сорт набуває споживчої, господарської та інтелектуальної цінності. Сорт внесений до Державного реєстру можна розмножувати, експортувати та імпортувати за умови дотримання карантинних вимог та реалізації насіння і садивного матеріалу. Нові сорти рослин – це об’єкти права інтелектуальної власності, є науковою продукцією із високою продуктивністю та поліпшеною якістю.

 

Під час викладання матеріалу розглянуто нормативно-правові документи, які регламентують набуття прав на сорти деревних рослин. Акцентувалася увага на процедурі формальної та кваліфікаційної експертизи сортів рослин. Крім того, розглянуто права та обов’язки, пов’язані з набуттям прав на сорт рослин та умови отримання прибутку (роялті).

 

 

Під час обговорення на кафедрі присутні зазначили, що лекція прочитана на високому навчально-методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій, викладена в логічній послідовності, структурована за планом, ілюстрована схемами та рисунками та відповідає сучасним вимогам організації освітнього процесу в університеті.

Завідувач кафедри
Андрій Пінчук

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook