Київська школа дипломатичних мистецтв: співпраця триває

November 2, 2022

 Започаткована у вересні 2022 р. за підтримки завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук професора Олександра Шевчука співпраця викладацького та студентського складу із Київською школою дипломатичних мистецтв набирає систематичного характеру. Зокрема, студентство активно долучилося до реалізації циклу творчих завдань симулятивного характеру. Періодичні зустрічі, змодельовані як засідання комісії Міністерства закордонних справ, дозволяли студентам відчути себе фахівцями обраної спеціальності та представити «керівництву» власне розроблені аналітичні записки.

     

Одна із зустрічей, зокрема, пріоритетним напрямком визначила потребу подолати напруженість між Україною та Польщею, спричинену суперечками щодо історичних подій. На основі наявних даних, а також інформації, отриманої від польських експертних організацій (як-от Центр діалогу імені Юліуша Мєрошевського), було окреслено 4 тематичні блоки для моніторингу й аналізу: l) Історичні наративи в Польщі, що стосуються періоду від ранньої історії народів і держав регіону до 1939 року та є несприятливими або загрозливими для українсько-польських відносин. 2) Історичні наративи в Польщі, що стосуються періоду від ранньої історії народів і держав регіону до 1939 року та можуть лягти в основу позитивної репрезентації минулого двох країн. 3) Історичні наративи в Польщі, що є співзвучними з кремлівською пропагандою або прямо відтворюють її конструкти й формулювання. 4) Комплекс історичних наративів у польському суспільстві, що стосуються регіону Східно-Центральної Європи - насамперед, концепту Міжмор’я.

     

Дослідницька група нашого університету у складі студентів 4-го курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Михайла ОнишкаБогдани Орос та Софії Щербини вибрала 3-й блок та здійснила пошуково-аналітичну діяльність успішно представивши свої матеріали поважній комісії.

     

Саме дійство захопило студентів та дозволи їм цікаво й корисно провести вечір п’ятниці! Співпраця триває далі!

 

 
Михайло Онишко, Богдана Орос, Софія Щербина,
студенти 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини»
Людмила Лановюк,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook