Олена Глазунова продовжить очолювати факультет інформаційних технологій: трудовий колектив підтримав подання ректора університету

21 September 2022, 19:57

    20 вересня на факультеті ІТ завершилася процедура призначення декана факультету. Ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко вніс кандидатуру доктора педагогічних наук, професора Олени Глазунової на посаду декана факультету інформаційних технологій після попереднього опитування членів трудового колективу. Станіслав Миколайович дав високу оцінку професійним та організаторським здібностям кандидатки, зокрема, відзначив що її трудовий шлях пов'язаний з розвитком та впровадження ІКТ на різних посадах в структурі університету, а наукові дослідження – зі створенням е-освітнього середовища для навчання майбутніх ІТ-фахівців.

    З презентацією основних результатів роботи та програмою розвитку факультету виступила Олена Глазунова. Свій виступ Олена Григорівна розпочала з подяки колективу за злагоджену роботу в тилу, а нашим воїнам – за захист мирного неба над нашими головами та продемонструвала відеозапис з передової від наших захисників – викладачів і студентів Руслана Басараба, Андрія Блозви, Івана Гулого).

    Олена Григорівна відзначила, що з 2016 року зросла кількість освітніх програм ОС Бакалавр з 4-х до 7-ми, з 3-х до 5-ти - зросла кількість освітніх програм ОС Магістр, кількість науково-педагогічних працівників факультету за 5 років зросла 57 до 77, а викладачів з науковим ступенем стало на 21% більше і становить на сьогодні – 83%. За 5 останніх років зріс і контингент студентів факультету більше ніж у 2 рази (з 600 до 1300 студентів), зі 104 до 390 зросли набори на 1 курс студентів ОС Бакалавр.

    З 2016 року створено та оновлено лабораторну базу 12 навчальних лабораторій та лекційних аудиторій, успішно функціонує відеостудія. Фахівці факультету опікуються цифровим освітнім середовищем та розробили ІС Деканат. Олена Григорівна окреслила основні завдання факультету навколо таких трьох напрямів: навчання, наука, інновації. І базовий інноваційний напрям має стосуватися прикладних ІТ розробок для аграрної галузі. Вже розпочата робота над створенням ІТ АгроХабу спільно з агробіологічним факультетом. Серед завдань також було відзначено необхідність надання якісних ресурсів та сервісів для навчання студентів, формування освітніх програм, які відповідають сучасним ІТ-компетенціям, створення сучасних лабораторій тощо. Здійснювати підготовку наукових кадрів (аспірантура, докторантура), співпрацювати з бізнесом та виробництвом, іншими факультетами НУБіП України, також, з міжнародними організаціями та закладами освіти.

 

 

    В обговоренні виступила декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, яка відзначила необхідність співпраці між агробіологічним факультетом та факультетом інформаційних технологій в галузі моніторингу, створення та використання баз даних с/г показників для аналізу та моделювання, прийняття рішень. Оксана Леонідівна висловила слова підтримки на адресу Олени Григорівни, відзначила системність у її роботі, прогресивні погляди щодо організації освітньої діяльності та управлінської роботи на факультеті.

    Зі словами високої оцінки розвитку факультету виступила Тетяна Попова, голова ради роботодавців факультету інформаційних технологій. Зокрема, вона зазначила, що випускники факультету користуються попитом на ринку праці фахівців з вищою освітою, поліпшується імідж та підвищується рейтинг НУБіП України. Важливим є формування у свідомості студентів ідеї про необхідність постійного опанування новітніх методів, методик, техніки, технологій, розробки власних пропозицій щодо вдосконалення професійної діяльності у сфері інформаційних технологій.

    Завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко також висловив слова підтримки декану факультету, характеризуючи Олену Глазунову, як гарного фахівця та керівника з високим рівнем володіння інформаційно комунікативними технологіями, креативною, здатною і готовою до постійного навчання.

 

    Колектив факультету одноголосно підтримав кандидатуру Олени Глазунової на посаду декана, а ректор університету Станіслав Ніколаєнко підписав наказ про призначення, побажав подальшого зростання у роботі факультету під керівництвом Олени Глазунової. Станіслав Миколайович окреслив 5 завдань факультету на найближчі роки.

Колектив факультету вітає Олену Глазунову з призначення деканом факультету та зичить міцного здоров’я, успішних проектів, процвітання нашого рідного факультету

 

Тетяна Осипова, секретар Вченої ради
факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook