ВИЇЗНИЙ ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧИЙ СЕМІНАР

5 жовтня 2021 року
На деревах листя вже
Потроху жовкне…
Сива павутина між гілок літа.
Відспівало літо,
І бадилля сохне…
В Тростянець приходить
Осінь золота.
       02 жовтня голова Профспілкового комітету Петро Дейкун привітав працівників коледжу з Днем працівника освіти, організувавши вже традиційний  виїзний історико-краєзнавчий семінар до Державного дендрологічного парку «Тростянець».

      Широка лісостепова рівнина, порізана глибокими ярами льодовикового походження, на якій Іван Михайлович Скоропадський заснував Тростянецький дендропарк, площею понад 200 га, що містить в собі території лебединого ставу, вершинний міст, «Швейцарську ущелину», розвилку М.Т. Рильського, «Колону смутку», липову алею, а також тисову, кедрову, березову, вестибюльну, горіхову, модринову, сонячну, монументальну та липову галявини.

      Особливо цікавими у парку є «гори», висота яких сягає 35 метрів. Після відвідування Парижу в 1857 році Іван Скоропадський створив своєрідний швейцарський ландшафт, що нагадує Альпи. Цікаво, що посередині парку розташований Великий став, довжиною 1,3 км і завширшки (біля греблі) майже 100 м. Колись на цьому місці був звичайний струмок, який було штучно збільшено. Також поблизу Тростянця зробили й інші ставки, які називають Лебединий, Куциха та Безіменний. Окраса ставку в парку – це лебеді, якими так полюбляють милуватися відвідувачі.

      Тростянецький дендропарк – це справжній куточок раю на Чернігівщині. Сьогодні на території росте понад 400 видів і форм дерев та кущів, у тому числі 75 шпилькових (серед них рідкісні - смерека Фразера, смерека каліфорнійська, ялина канадська, туя велетенська та інші) і велика колекція листяних (зокрема дубів - понад 15 видів, кленів - понад 20, лип - 9).
      Завершенням екскурсійної програми вже традиційно стало спілкування з природою: вогнище, асанджарі, шашлики.
      Працівники коледжу, втомлені але з гарними враженнями, поверталися до Ніжина.
 
Наталія Лавська, відповідальна
за  культурно-масовий сектор  профкому коледжу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook