Всесвітній день здоров'я довкілля

3 жовтня 2021 року

   Починаючи з 2011 року люди у всьому світі святкують Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища. Свято було засноване в Індонезії та відзначається щорічно 26 вересня. Із цього приводу студенти-активісти цієї країни створили гімн свята та виконали його на церемонії відкриття. Вже у 2012 році заходи, присвячені до цього дня, проходили у ряді країн Африки та Європи, а в 2013 році до свята приєдналися канадські, британські, австралійські, американські та азіатські активісти.

   Ініціатором свята виступає Міжнародна федерація здоров’я навколишнього середовища з метою привернення уваги громадськості до питань навколишнього середовища та його стану. Організація займається розповсюдженням інформації з даної проблеми серед населення, сприяє співпраці країн у намаганнях покращити стан навколишнього середовища на планеті в цілому, привертає увагу людства до управління стихійними лихами та зниження їх ризиків.
    Щороку федерація оголошує спеціальну тему для організації різних заходів та привернення уваги населення до проблем довкілля. І в цьому році, темою стали “Пандемії”, які сколихнули в цьому році всю планету (216 країн). За даними ВООЗ, це не тільки COVID-19, а і пандемія грипу HINI, MERS, ГРВІ, Менінгіт, Ебола та Холера.

   Ця тема є важливою для всього людства, бо кожен з нас повинен протистояти всім шкідливим проявам суспільства та робити все залежне від нього для захисту довкілля.

Людмила Чепіль, Олена Дегтяренко,
куратори 1 та 2 групи магістрів 1 р.н.
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook