УЧАСНИКИ ОСІННЬОЇ ШКОЛИ ЮНОГО ВЕТЕРИНАРА НА ТЕРИТОРІЇ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ЗАСНУВАЛИ «АЛЕЮ ЩАСТЯ»

1 жовтня 2021 року

Щасливе дитинство – це не тільки безтурбоття. Сучасне покоління школярів вражає своїми серйозними поглядами на життя, любов’ю і відповідальним відношенням не тільки до тварин, а й до довкілля.
Так, 30 вересня 2021 року на території факультету ветеринарної медицини учасники гуртка майбутніх абітурієнтів «Осіння школа юного ветеринара», учні 3-А класу школи №25 міста Києва, їх батьки, вчителі та гості заходу висадили «Алею щастя». П'ятнадцять поки що тендітних дерев щастя – а це неофіційна назва катальпи, вишикувалися вряд. Представники роду Катальпа ростуть в лісах Північної і Південної Америки, Азії. У індіанців майя дерево було овіяне легендами і казками, вважалося деревом щастя.
 
В даний час катальпа – дерево, яке приходить на зміну традиційним липам і тополям, воно широко використовується в озелененні міст. Рослини дуже посухостійкі, відмінно витримують загазованість великих міст, а багато форм зацвітають в ранньому віці і цвітуть щорічно. Всі види катальпи – прекрасні медоноси.
В рамках акції гуртківці поспілкувалися із тваринами, весело провели час згідно програми і пообіцяли частіше відвідувати факультет ветеринарної медицини та опікуватись не тільки здоров’ям тварин, а й наглядати за розквітом висаджених дерев.
 

 


Велика подяка в організації і проведенні акції: аспірантці кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька Нікітіній Лесі, МБФ «Єдність сердець», активним школярам, їх батькам і вчителям; заступнику декана факультету ветеринарної медицини Деркачу Сергію та Журенку Віталію; співробітникам кафедри терапії і клінічної діагностики Дробот Марині, Палюх Тетяні, Омельчуну Сергію, Костенку Віталію та всім небайдужим співробітникам і студентам факультету ветеринарної медицини.


Керівник гуртка «Осіння школа юного ветеринара» д.вет.н., доцент Грушанська Наталія

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook