Залучення стейкхолдерів до освітнього процесу невід’ємна складова освітньої програми «Лісове господарство»

3 жовтня 2021 року

     Підготовка конкурентоспроможного фахівця лісового господарства потребує щоденної наполегливої роботи науково-педагогічних працівників нашого інституту, результативність якої залежить від тісної співпраці з потенційними роботодавцями, які формують чіткі вимоги до сучасного фахівця. Саме тому керівництво ННІ лісового і садово-паркового господарства всі зусилля спрямовує на реалізацію творчих дослідницьких намірів та обмін досвідом із передовими практиками.
     Наприкінці вересня 2021 року відбулася чергова гостьова лекція для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 205 «Лісове господарство». В якості спікера до практичної складової дисципліни «Лісове підприємництво» приєднався керівник ТОВ «ЕКО.ПАЛ» Георгій Шумський.


     Під час зустрічі студенти ознайомилися з діяльністю ТОВ «ЕКО.ПАЛ» та почули інформацію щодо функціонування підприємства і його професійного зростання. Напередодні студенти ознайомилися з основними напрямами діяльності підприємства, тому активно виявляли зацікавленість, ставлячи різноманітні запитання. Зокрема, студенти уточнювали, з яких кроків краще почати підприємницьку діяльність, з’ясовували вимоги до фахівців та дізналися фактори успішного працевлаштування на ринку праці, вирішення конфліктних ситуацій на робочому місці тощо. Пан Георгій активно ділився власним досвідом та практичними ситуаціями, розповідав про тонкощі підприємницької діяльності у сфері лісового господарства. Варто зазначити, що високий рівень професіоналізму та кваліфікації Георгія Шумського додали мотивації студентам до подальшого плідного навчання та впевненості в правильному виборі свого професійного шляху!


     За словами директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди, проведення таких зустрічей – ефективна практика роботи з майбутніми фахівцями лісового господарства та майбутніми підприємцями, адже це можливість для студентів отримати кваліфіковані відповіді на актуальні запитання та більше дізнатися про діяльність підприємств в Україні. Крім того, безпосереднє спілкування студентів з успішними практиками щодо умов праці та перспектив кар’єрного зростання, можливо, спонукає їх після отримання освіти також започаткувати власну справу. У теперішній ситуації найцінніше – це обмін інформацією, колаборація та якісний діалог!
     Петро Лакида від імені колективу ННІ висловлює вдячність підприємцю Георгію Шумському за готовність поділитися досвідом і знаннями зі студентами.

До нових зустрічей!

Галина Домашовець,
доцент кафедри

таксації лісу та лісового менеджменту
Олександр Леснік,
старший викладач

таксації лісу та лісового менеджменту
Олександр Сошенський,
доцент кафедри лісівництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook