Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Аграрна політика України в умовах глобальних викликів»

27 вересня 2021 року

   23-24 вересня 2021 року економічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України відзначав своє 70-річчя. Святкуванню ювілею була присвячена Міжнародна науково-практична конференція «Аграрна політика України в умовах глобальних викликів». На пленарному засіданні з привітаннями та актуальними науковими доповідями виступили провідні вітчизняні та іноземні фахівці.

   Доктор економічних наук, професор, академік НААН, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій Миколайович Кваша виступив з доповіддю на тему «Теоретичний базис прийняття суспільних рішень в аграрній політиці», в якій окреслив перспективні напрями наукових досліджень в галузі агарної економіки, основні вектори розвитку аграрної політики, її сутність та  цілі.

   Доктор економічних наук, професор, академік НААН, заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут аграрної економіки» Микола Іванович Пугачов у своєму виступі «Ризики та виклики розвитку агарного сектору економіки України» окреслив основні проблеми, котрі необхідно вирішити фахівцям для подальшого розвитку аграрної сфери на сучасному етапі. 

   Доктор економічних наук, професор, академік НААН Інституту обліку і фінансів НААН України Валерій Миколайович Жук виступив з доповіддю на тему «Наукове забезпечення аграрної політики: селозберігаюча модель аграрного устрою України», у якій звернув увагу на необхідності збереження традицій та укладу життя українського села для подальшого розвитку агарного сектору.

   Доктор філософії PhD Лейбніц-Інституту агарного розвитку в країнах з перехідною економікою (Німеччина) Олександр Перехожук визначив сучасні економіко-математичні підходи, методи моделювання та дослідження аграрно-політичних проблем в умовах глобальних викликів.

   Директор ГО «Всеукраїнський агарний форум» Марія Дідух розглянула практичні аспекти фінансової та податкової політики держав та її вплив на розвиток аграрного сектору.

   Кандидат економічних наук, доцент, міжнародний експерт з питань інтегрованого управління природними ресурсами FAO Оксана Девіс у своїй доповіді «Перспективи сільського господарства України в умовах кліматичних змін» окреслила основні сучасні виклики подальшого розвитку аграрної сфери в Україні та заходи, яких вживає Продовольча і сільськогосподарська організація об’єднаних націй для їх усунення.

   У рамках конференції також відбулося засідання секції «Менеджмент, маркетинг, логістика та ЗЕД» під керівництвом доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, член-кореспондента Лідії Василівни Шинкарук, кандидата економічних наук, професора, завідувача кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського Тетяни Іванівни Балановської, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Віталія Васильовича Луцяка, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Руслана Івановича Буряка.

   Секретар секції кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського Ганна Анатоліївна Харченко. 

   Відкрив роботу секції кандидат економічних наук, доцент, декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Дмитрович Остапчук, який побажав плідної роботи та цікавих дискусій учасникам конференції.

    Доповідь на тему «Державна підтримка як складова управління аграрним сектором економіки України» представила Марія Ярошко, здобувач  кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського НУБіП України, заступник керівника проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», експерт з питань аграрної політики при Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада». Наведена інформація про державну політику підтримки аграрних виробників  в Україні та порівняння її з політикою, яка проводиться в країнах Європейського Союзу, викликала жваву дискусію та обговорення учасниками конференції.

   Надзвичайно цікавим та змістовним був виступ Івана Олександровича  Зайця - українського політика, народного депутата Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань, який визначив необхідність формування організаційної структури аграрного виробництва для забезпечення успішного розвитку як українського села, так і держави в цілому.

   Директор компаній «Оmelyanenko.pro» та Marketolog.ua», аспірант кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі НУБіП України Олександр Омельяненко у своїй доповіді «Social media marketing in agricultural business» розкрив переваги, можливості та інструменти використання маркетингу соціальних мереж для агробізнесу.

   Кандидат економічних наук, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України Валентина Биховченко у своїй доповіді розглянула актуальну продовольчу проблему, котра належить до категорії глобальних.

   Досить цікаві практичні питання висвітлила у своїй доповіді «Нейромаркетинг як засіб психологічного впливу на споживача» кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі НУБіП України Лариса Карпенко.

  Керівники секції подякували учасникам за змістовні доповіді та цікаві дискусії. По закінченню роботи секції було підсумовано результати, а учасникам конференції вручено сертифікати.

 

Віра Бутенко, доцент кафедри економічної теорії

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook