Виїздне заняття для студентів магістратури ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»

26 вересня 2021 року

22-го вересня 2021 року студенти магістратури ІІ року навчання ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» в межах закріплення практичних навиків з дисципліни відвідали Інститут водних проблем і меліорації Національної Академії Аграрних Наук України.

    Студентів радо зустрів директор інституту Михайло Ромащенко, який ознайомив студентів з водною стратегією, концепцією з перспективних напрямків відновлення та розвитку осушувально-зволожувальних меліорацій.

     Другокурсникам дали змогу не просто насолодитися екскурсією, а перейнятися роботою такої важливої установи зсередини, безпосередньо поспілкуватися із співробітниками відділів.

     Окрім цього, завідувач відділу Зрошення Віталій Поліщук та старший науковий співробітник Людмила Усата ознайомили студентів з Лабораторією систем зрошення та дренажу, де розповіли і показали роботу визначення працездатності технічних засобів зрошення під час експлуатації. Впливу комплексу факторів – якості поливної води, добрив, пестицидів та інших агрохімікатів – на зміну витратних характеристик краплинних водовипусків та випробування механічних та функціональних характеристик технічних засобів зрошення (мікродощувачі, краплинні водовипуски, поливні трубопроводи) вітчизняного і закордонного виробництва.

    Виїздне заняття дало можливість ширше подивитись на роботу установи та зрозуміти її важливість у проведенні науково-дослідних, дослідно-конструкторських, проектно-конструкторських, технологічних, пошукових та проектно-пошукових робіт, наукових та науково-технічних експертиз.

Лариса Семенко,

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook