Столітній рубіж кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

23 вересня 2021 року

 

     Столітній рубіж перетнула кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка: вона була створена 10 жовтня 1920 року як перша структурна одиниця ветеринарного факультету Київського політехнічного інституту.

 

 

 

     Керували нею багато достойних вчених, ім’я одного з яких – всесвітньо відомого порівняльного анатома Володимира Касьяненка – вона носить сьогодні. Саме за його очільництва тут було створено прекрасний порівняльно-анатомічний остеологічний музей, який сьогодні вже налічує понад тисячу експонатів і є однією з родзинок університету.

 

     Нинішній завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Олег Мельник знаний як науковець, який запровадив новітню технологію виготовлення анатомічних препаратів – пластинацію, або полімерне бальзамування. Набуті знання з цієї тематики дозволили українським науковцям провести ребальзамування тіла всесвітньо відомого хірурга, основоположника військово-польової хірургії Миколи Пирогова. І це – далеко не всі досягнення, з якими кафедра перетнула свої перші сто.

Ірина Кушніренко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook