Розпочато серію засідань редакційних колегій наукових видань

16 вересня 2021 року
     На засіданні редакційних колегій наукових видань першими обговорили поточні проблеми і задачі члени редколегії наукового журналу «ТВАРИННИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ».

     У своїй промові Вадим Кондратюк наголосив на важливості збереження цього журналу та на підвищенні якості публікацій для підвищення рейтингу університету загалом, а також відповідальності редакційної колегії за наповнення журналу.

     Начальник відділу науково-технічної інформації Вікторія Мельник доповіла про основні критерії і вимоги провідних наукометричних баз до наукових видань та наголосила на важливості процесу рецензування статей, які надходять до журналу, та на критеріях підвищення авторитетності журналу.

     Директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко акцентував увагу на певних особливостях процесу рецензування наукових статей, які надходять до редакції. Головний редактор журналу «ТВАРИННИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ» Андрій Гетя наголосив на певних проблемах наповнення журналу науковими статтями і висловив сподівання на вирішення цієї задачі найближчим часом, оскільки всі можливості в науковців університету для цього є.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко звернув увагу на те, що наш університет є провідним університетомнаук про життя і має всі можливості заповнити нішу наукових публікацій зі спеціальностей «харчові технології», «водні біоресурси та аквакультура», «технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», але для цього необхідно популяризувати науковий журнал «ТВАРИННИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ» серед науковців як України, так і зарубіжжя.
     Відповідальний секретар журналу Дмитро Носевич звернув увагу членів редакційної колегії на важливості відповідального підходу до рецензування наукових статей, які надходять до редакції.

     Під час обговорення перед редакційною колегією ухвалили низку першочергових завдань і рішень щодо оновлення особистих контактних даних на сайті наукових видань університету; для популяризації наукового журналу шляхом періодичної електронної розсилки запрошення до публікації; активізації підготовки публікацій науково-педагогічними працівниками та аспірантами.

Вікторія Мельник
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook