МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ ВИКЛАДАЧІВ У РАМКАХ DAAD”DIGITAL MODERNISATION OF LECTURING IN UKRAINIAN AGRICULTURAL UNIVERSITIES”

10 вересня 2021 року

         У вересні 2021 р. доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Валентина Яворська пройшла триденний Міжнародний тренінг щодо сучасних інтерактивних методів викладання – «The use of innovative interactive online modules in teaching».

Даний проект реалізований в рамках проекту DAAD Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultural Universities за сприяння WeihenstephanTriesdorfUniversityofAppliedScience (Німеччина).
Міжнародне стажування пройшло на базі НУБІП України, основними учасниками стали викладачі трьох вищих навчальних закладів аграрного спрямування: Національного університету біоресурсів і природокористування України, Миколаївського національного аграрного університету та Сумського національного аграрного університету.
Відкрив тренінг проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБІП України – Вадим Ткачук. Він наголосив на важливості системного удосконалення професійних навиків викладачів та залучення їх до міжнародних проектів з обміну досвідом.
 
Лектором тренінгу став Nieky van Veggel – Senior Lecturer Writtle University College (Великобританія).
 
Тренінг носив інтерактивний характер, адже до нього були залучені всі присутні викладачі. Основна задача стажування полягала у виявленні першочергових знань і навичок, які сьогодні важливі для формування компетентностей майбутніх фахівців.
Спікер пояснив, що у європейських університетах нині актуальним є приділення уваги, до так званих трансформаційних навичок «transferableskills», які зумовлені надзвичайно швидкими змінами на ринку праці.
Не менш важливу увагу привернули викладені лектором стратегії використання діджитал-технологій у лекційних та практичних заняттях, удосконалення методики оцінювання студентів, залучення студентів до процедури оцінювання, отримання постійного «feedback» від студентів на лекціях і практичних, а також поширення передового досвіду у своїх мікроколективах як на рівні кафедри, так і на рівні факультету, університету, країни.
Міжнародний досвід став досить корисним для всіх учасників даного проекту, крім того всі отримали домашнє завдання розробити та імплементувати його на своєму рівні.
За підсумками стажування учасники отримали сертифікати про міжнародне стажування та приступили до втілення поставлених цілей.
 
Таким чином, за результатами семінару на кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності вкінці вересня 2021 р. запланована презентація доцента Яворської В.О. з метою поширення міжнародного досвіду удосконалення викладацької методики серед колег кафедри.
Ми вдячні організаторам міжнародного проекту за отриманий неоціненний досвід та можливість живого спілкування і обміну успішними напрацюваннями у вищій освіті!
 
Валентина Яворська, Руслан Любар
доценти кафедри
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook