Заняття з інформаційної культури для першокурсників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у науковій бібліотеці НУБіП України

6 вересня 2021 року

  В нашому університеті вже стало традицією на початку нового навчального року проводити для студентів першого курсу заняття з інформаційної культури в науковій бібліотеці.

 Групу першокурсників-харчовиків разом з наставником Максимом Гудзенком радо зустріли в центральній читальній залі наукової бібліотеки. 

 
 
  До уваги студентів було представлено презентацію «Хто я?, Чому я тут…», яка зацікавила їх своїм змістом. І в такому руслі слухачі були занурені в насичений інформаційний простір знайомства з науковою бібліотекою, її структурою, масивним бібліотечним фондом, місцем розташування, правилами користування і видачі наукової та художньої літератури. Було наголошено на можливості завантаження повних текстів навчально-методичної літератури з електронної бібліотеки (в локальній мережі університету та за її межами). Також працівники бібліотеки розповіли про основні принципи академічної доброчесності, та як бібліотека може допомогти бути доброчесним у навчанні.
 
     Наприкінці доповіді студенти отримали слушні настанови та побажання, а також їм було запропоновано в ігровій формі пройти бібліотечний квест. Загалом, квест – це спортивно-інтелектуальне змагання, і на швидкість, і на кмітливість, і на вміння зосереджуватись та аналітично мислити. Група студентів була розподілена на дві команди, кожна з яких отримала індивідуальне завдання. Під час квесту студенти ознайомилися з розташуванням каталожних залів, опанували навики користування алфавітним та систематичним каталогом, відділом обслуговування студентів факультету, побували навіть в книгосховищі шукаючи ключі розв’язку квестових завдань.
 
 
 
     Здобувши всі підказки, команди розташувалися в читальному залі, де наввипередки й жваво складали квестові завдання.
 
 
 
 
     В цілому, час пролетів дуже швидко, весело та цікаво. З великим азартом студенти виконали всі завдання квесту! В кінці кожна групу отримала особливі подарунки. Переможці були заохочені торбинкою солодощів.
Студенти групи та їх куратор, висловлили велику вдячність працівникам наукової бібліотеки за цікаво проведені заняття та бібліотечний квест.
 

Максим Гудзенко,
асистент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК,
куратор 2-ої групи 1 курсу факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook