Назустріч мріям: родина гуманітаріїв поповнилася 726 першокурсниками

1 вересня 2021 року
Майбутні філологи-перекладачі, соціальні працівники, психологи, дипломати, журналісти, фахівці спеціальностей «професійна освіта», «фізична культура і спорт» тепер офіційно стали частиною родини гуманітарно-педагогічного факультету.

Сьогодні, 1 вересня, відбулася посвята першокурсників. Захід пройшов на стадіоні університету з дотриманням визначених карантинних заходів.
На факультеті, якому ще не має й 10 років, є вже сформовані традиції. Саме тоді найурочистіші заходи розпочинаються внесенням прапора і гімном факультету, який і цьогоріч виконав автор народний артист України, доцент кафедри культурології Роман Рудий та завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк.

Юні, енергійні та спраглі до знань студенти слухали вітальні промови й настанови. Першим з вітальним словом звернувся голова Наглядової ради університету Микола Томенко, який підкреслив, що першокурсники зробили правильний вибір, ставши студентами саме НУБіП України – університету, що гармонійно поєднує національні традиції із сучасними трендами.

Ректор університету Станіслав Ніколаєнко наголосив, що сьогодні молодь отримала прекрасний старт у житті, адже наш університет є провідним сучасним освітньо-науковим центром і, водночас, осередком культури і духовності.

У вітальному слові декан факультету Інна Савицька від себе особисто та від усього колективу він привітав усіх першокурсників, що приєдналися до дружньої освітянської спільноти гуманітарно-педагогічного факультету.

Завідувачі кафедр і куратори вітали майбутніх бакалаврів і бажали їм успіхів на шляху до отримання професії.
Першокурсниці Ангеліна Островська й Олександра Мірошніченко віршем і піснею вітали однокурсників і викладачів із початком нового навчального року, магістр Максим Іващук побажав студентам бути успішними, кмітливими, ерудованими, вміти розставляти пріоритети.

Варто відзначити, що першокурсники кожної спеціальності проголосили девіз, що демонструє їхні цінності, пріоритети й інтереси. А всіх у дружній родині гуманітаріїв обʼєднало гасло факультету ‒ «Primus inter pares» («Перший серед рівних»).
Хвилюючим моментом став для кожного із присутніх став момент Посвяти у студенти гуманітарно-педагогічного факультету. Присяга, слова якої зачитали Іван Січкар та Маргарита Трухачова і дружно підхоплювали всі, створила дружню, невимушену атмосферу, яка огортала й учорашніх абітурієнтів.
Початок нового навчального року для тих, хто щойно став студентом, ознаменувало передавання першокурсникам символічного Ключа знань, від декана Інни Савицької та вручення заступниками декана Вадимом Овчаренком та Олегом Єреськом статусних документів ‒ Студентського квитка, Залікової книжки.

Музичне привітання від Заслуженого артиста України, доцента кафедри культурології Віктора Кавуна, учасників хореографічного ансамблю бального танцю «Чарівність» (керівник – доцент кафедри культурології Світлана Макода) і балетної групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос» (керівник – старший викладач кафедри культурології Ольга Сауріна) створювали лірично-запальну атмосферу.

Завершилося свято музичним подарунком від викладачів кафедри культурології – автора пісні «НУБіП – наш дім» народного артиста України доцента Романа Рудого, народної артистки України професора кафедри Наталії Шелепницької, завідувача кафедри Ірини Майданюк, викладачів Ніни Мелікової і Сергія Дудка.



З Днем знань, наша велика університетська родино! Вперед, до нових звершень!

Світлана Харченко,
Наталія Смоляк

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook