Зустріч зі стейкхолдерами

20 березня 2021 року
НУБіП України

  Березневе засідання кафедри журналістики та мовної комунікації НУБІП України відбулось в розширеному форматі. Викладачі кафедри обговорювали освітню програму зі спеціальності 061 Журналістика на 2021 рік разом із стейкхолдерами - роботодавцями.


 Радійники, телевізійники, газетярі та «онлайники» щороку допомагають нам змінюватись і ставати кращими.
Цього разу участь в обговорені освітньої програми взяли головний редактор ток-шоу «Говорить Україна» Катерина Яковенко, керівник представництва телеканалу «Белсат TV» в Україні Ілля Суздалєв, представник державного підприємства «Парламентський телеканал «Рада» Тетяна Олексієнко, голова ТОВ «РРП ГРУП» Олег Рогожа, керівник видання «Україна молода» Михайло Дорошенко. Також у засіданні кафедри взяла участь перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ.

Завідувач кафедри Н.М. Костриця подякувала колегам та розповіла про нові вимоги щодо освітніх програм та формування навчальних планів для студентів 2021 року набору, подякувала колегам за можливість проходження практики на їхніх базах та за реальну співпрацю з кафедрою та гуманітарно-педагогічним факультетом.

Основне питання, що стояло на порядку денному - це про динаміку освітньої програми зі спеціальності «Журналістика» протягом 2018 – 2021 року.

Так, Ілля Суздалєв наголосив, що навчання здобувачів має бути більше практикоорієнтованим, оскільки вимоги сучасного ринку праці потребують знання того, як не тільки виробляти медійний продукт, а й як його розповсюджувати, як працювати з платформами тощо.

Ліна Кущ, представник НСЖУ, в свою чергу звернула увагу на те, що освітня програма має бути широкопрофільною, оскільки перед сьогоднішніми журналістами стоять нові виклики – бути абсолютно універсальними.

Також було проналазовано якість підготовки студентів під час проходження практики. Стейкхолдери звернули увагу на те, що студенти, які приходять на практику потребують глибного розуміння медіавиробництва і прагнуть набути фахових компетентностей.

 

Антон Лягуша,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook