Присягнули на вірність українському народові

31 серпня 2021 року
    Останній календарний день літа 2021 року запам’ятається цим одинадцяти юнакам і дівчатам назавжди: сьогодні вони прийняли присягу на вірність українському народові.

    Для цих курсантів – студентів факультету ветеринарної медицини, які по закінченні університету підуть працювати у військові і силові структури, на кафедрі військової підготовки влаштували справжнісіньке віншування: на плацу вишикувались студенти всіх курсів, котрі зараз навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу.

     Вітаючи їх, ректор університету Станіслав Ніколаєнко підкреслив: рік, коли вони прийняли присягу на вірність українському народові, - це рік 30-річчя незалежності України, яку зараз на сході країни захищають кращі сини і доньки народу, серед яких багато випускників нашого вишу. Тож нинішній молоді, яка претендує на офіцерські погони, слід високо нести звання студента, курсанта, воїна.

    До вітань долучилися завідувач кафедри Анатолій Есаулов і отець Юрій, який традиційно освятив парадний стрій.

    Дуже приємно було бачити, коли представники сильної статі, які вже прийняли присягу, квітами вітали дівчат, котрі обрали як майбутню стежину життя військовий фах. Такий собі приємний бонус до свята, віджартовується Діана Кутова. Квіти вручав однокурсник, а на згадку фотографувався (до речі, разом з батьками) претендент на руку і серце - і теж з квітами. Своєрідний військовий натюрморт: автомат на грудях – в обіймах квітів пізнього літа.

 

    Практично всіх нинішніх господарів свята прийшли вітати їхні близькі і рідні. Так, до Антона Рябенка на присягу прийшли сестричка Ліза, бабуся Євдокія і тато Максим: відставний офіцер, випускник Української військової медичної академії, який служив у підрозділах десантних військ і ВПС, - задоволений життєвим вибором сина. Він хоч і не дуже високий, але на змаганнях на військових зборах був у підрозділі найкращим – 26 разів підтягнувся і 55 – віджався на брусах, не без гордощів говорить батько.

    У програмі вітань новоспечених захисників Вітчизни були і виступи солдатів роти почесної варти, які продемонстрували справжній артистизм у володінні прийомами зі зброєю, і барабанщиків цього підрозділу, і інструкторів з кінологічного клубу «Малінугат» зі службовими собаками.

    Словом, свято вдалося!..

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook