Рятувальники щодня залучаються до гасіння пожеж, що виникають на відкритих територіях країни

30 серпня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 Рятувальники щодня залучаються до ліквідації пожеж на відкритих територіях країни.

Так, на Київщині, 24 серпня до надзвичайників м. Ірпінь надійшло повідомлення про загоряння тирси та сміття на відкритій приватній території у с. Михайлівська Рубежівка. За вказаною адресою прибули рятувальники. По прибуттю вогнеборцями було встановлено, що горить деревина та відходи деревини на площі близько 300 кв.м. та є загроза розповсюдження полум’я на поряд розташовані будівлі. Пожежу оперативно ліквідували. В результаті пожежі вогнем знищені відходи деревини на загальній площі 300 кв.м.

Того ж дня на Херсонщині бійці ДСНС ліквідували 9 пожеж на відкритих територіях області. Так, горіла суха трава та сміття. На ліквідацію виїжджали пожежно-рятувальні підрозділи всіх районів області. Загальна площа гасіння склала 4,85 га.

Водночас 24 серпня рятувальники Кіровоградщини приборкали займання сухої рослинності, вугільного пилу та пожнивних залишків у м. Олександрія (800 м2 сухої трави та 200 м2 вугільного пилу на відкритій території по вул. Поліграфістів), у с. Звенигородка (300 м2 сухої трави та очерету), с. Спасове (2,5 га сухої трави), біля м. Мала Виска (0,8 га сухої трави) та с. Олексіївка (1 га пожнивних залишків).

А на Харківщині 22 серпня на номер “101” надійшла інформація про загоряння стерні на полі поблизу села Плахтіївка, Лозівського району. До місця події прибули вогнеборці. На той час площа пожежі складала близько 1500 м кв. Пожежу ліквідували, причина ж її виникнення — підпал. Про те, що місцевий чоловік підпалив стерню на орендованій ним земельній ділянці, повідомила органи ДСНС та Національної поліції очевидиця. Дана подія внесена до ЄРДР за ст. 245 ч.1 Кримінального Кодексу України “Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу”. На даний час проводиться досудове розслідування.

Рятувальники вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності ЗАБОРОНЕНО! Внаслідок пожеж вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії, які відіграють важливу роль у мікробіологічних процесах і допомагають рослинам засвоювати корисні речовини. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів.

Якщо Ви виявили пожежу, негайно телефонуйте за номером “101”, а якщо помітили особу, причетну до загоряння, викликайте представників поліції за номером “102”!

1.JPG

ф11.jpg

00.jpeg

68cc8e28-86bd-4656-935f-59591d4744c6.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/128218.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook