Триває військове стажування курсантів ветеринарів

21 серпня 2021 року
     Кафедра військової підготовки НУБіП України протягом багатьох років готує спеціалістів ветеринарної медицини для Збройних сил України та інших силових структур.

     Відповідно до програми підготовки, курсанти кафедри військової підготовки, що навчаються за спеціалізацією "Ветеринарне забезпечення військ (сил)", протягом двох місяців проходять військове стажування та виробничу практику у Центрах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ЗСУ, які розташовані в Києві, Одесі та Львові.
     Під час практики курсанти набули умінь та практичних навичок у проведенні лабораторних досліджень харчових продуктів на відповідність нормативним документам.

  

     За час практики та стажування курсанти 6-го року навчання ознайомились з роботою всіх відділень лабораторії та відчули всю важливість виконання посадових обов‘язків. Так, наприклад, у відділені здоров‘я та благополуччя тварин з курсантами виконувалась робота на апараті УЗД, відбір крові для подальшої діагностики та інші маніпуляції.

  

     Відділення ветеринарно-санітарної експертизи та іхтіопатології навчило курсантів проводити дослідження за основними органолептичними та фізико-хімічними показниками якості харчових продуктів.
     Спеціалісти хіміко-токсикологічного та радіологічного відділення поділились власним досвідом роботи на сучасних приладах по кількісному визначенню вмісту токсичних речовин та радіонуклідів у пробах навколишнього середовища та харчових продуктах.
     Бактеріологічне відділення відіграє важливу роль в дослідженні безпечності харчових продуктів проводячи бактеріологічні дослідження методами посіву на поживне середовище та мікроскопії. 

  

  

     Підводячи підсумок, майбутні офіцери здобули нові теоретичні знання й опанували практичні навички!
     Під час проходження практики та стажування працівники лабораторії відмітили у курсантів бажання активно приймати участь у дослідженнях та проходити військову службу у лавах Збройних сил України.

Анатолій Радченко
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook