Ірина Братушенко та Діана Хромей: майбутнє – за технологією виробництва і переробки продукції тваринництва
Завершився рік в навчальних закладах України, ті випускники які отримали дипломи постали перед вибором подальшого шляху. Своїми думками поділились Ірина Братушенко та Діана Хромей випускниці Новомосковського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету.
Звідки ви дізналися про НУБіП України?
Ірина: Обираючи заклад вищої освіти, ми подивилися рейтинги закладів вищої освіти України, після чого нас зацікавив НУБіП України, оскільки в багатьох рейтингах він займає провідні місця. Ми ознайомилися із сайтом університету і дізналися, що тут є факультет тваринництва та водних біоресурсів, де готують технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва. Це нас зацікавило, оскільки за цим напрямом ми отримали базові знання в нашому коледжі.
Розкажіть про ваш коледж. Хто із викладачів найбільше вплинув на ваше становлення?
Діана: Система підготовки в Новомосковському коледжі комплексна та високопрофесійна. У нас була можливість отримати весь багаж необхідних знань.
Ірина: Це дійсно так і ми висловлюємо слова подяки нашим педагогам, із якими ми працювали і отримали знання за ці роки. Це завідувач технологічним відділенням Зінаїда Пінчук та викладачі Валентина Семирульник, Елла Кравченко, Тетяна Головченко, Тетяна Нехаєва, Наталія Удовіченко, Тетяна Самойленко та інші.
Що вам найбільше сподобалося під час відвідування Університету?
— Під час візиту в Університет ми познайомилися з деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів Русланом Кононенко та завідувачем кафедри генетики розведення та біотехнології тварин Сергієм Рубаном. Вони розповіли про факультет його особливості та переваги навчання, можливості стажування в кращих господарствах та навчальних закладах, як в Україні, так і за її межами. Під час екскурсії відвідали ботанічний сад, лабораторію конярства та навчально-дослідну пасіку. Нас вразила краса території університету та можливість практичного навчання по нашій спеціальності.
Де вдалося побувати в Києві? Які враження від побаченого?
— Ми відвідали Києво-Печерську лавру. Ці місця вразили нас історичною величчю та красою краєвидів.
Чим вас зацікавила спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та які ваші подальші кроки?
— Вважаємо, що за виробничим сектором аграрної економіки, і особливо тваринництва – майбутнє. Окрім отримання знань саме з технології виробництва тваринницької продукції, важливою є і її переробка, оскільки вона впливає на багато наступних технологічних процесів. Факультет тваринництва та водних біоресурсів дає змогу комплексно підійти до отримання таких знань. Тож, свідомий вибір зроблено і ми з нетерпінням чекаємо результатів на зарахування.
Дякуємо за інтерв’ю. Бажаємо успіху під час вступної компанії!
Інтерв’ю провів аспірант
кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин
Михайло Матвєєв