Ірина Братушенко та Діана Хромей: майбутнє – за технологією виробництва і переробки продукції тваринництва

21 липня 2021 року
     Завершився рік в навчальних закладах України, ті випускники які отримали дипломи постали перед вибором подальшого шляху. Своїми думками поділились Ірина Братушенко та Діана Хромей випускниці Новомосковського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету.

  • Звідки ви дізналися про НУБіП України?

Ірина: Обираючи заклад вищої освіти, ми подивилися рейтинги закладів вищої освіти України, після чого нас зацікавив НУБіП України, оскільки в багатьох рейтингах він займає провідні місця. Ми ознайомилися із сайтом університету і дізналися, що тут є факультет тваринництва та водних біоресурсів, де готують технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва. Це нас зацікавило, оскільки за цим напрямом ми отримали базові знання в нашому коледжі.

  • Розкажіть про ваш коледж. Хто із викладачів найбільше вплинув на ваше становлення?

Діана: Система підготовки в Новомосковському коледжі комплексна та високопрофесійна. У нас була можливість отримати весь багаж необхідних знань.
Ірина: Це дійсно так і ми висловлюємо слова подяки нашим педагогам, із якими ми працювали і отримали знання за ці роки. Це завідувач технологічним відділенням Зінаїда Пінчук та викладачі Валентина Семирульник, Елла Кравченко, Тетяна Головченко, Тетяна Нехаєва, Наталія Удовіченко, Тетяна Самойленко та інші.

  • Що вам найбільше сподобалося під час відвідування Університету?

— Під час візиту в Університет ми познайомилися з деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів Русланом Кононенко та завідувачем кафедри генетики розведення та біотехнології тварин Сергієм Рубаном. Вони розповіли про факультет його особливості та переваги навчання, можливості стажування в кращих господарствах та навчальних закладах, як в Україні, так і за її межами. Під час екскурсії відвідали ботанічний сад, лабораторію конярства та навчально-дослідну пасіку. Нас вразила краса території університету та можливість практичного навчання по нашій спеціальності.

  • Де вдалося побувати в Києві? Які враження від побаченого?

— Ми відвідали Києво-Печерську лавру. Ці місця вразили нас історичною величчю та красою краєвидів.

  • Чим вас зацікавила спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та які ваші подальші кроки?

— Вважаємо, що за виробничим сектором аграрної економіки, і особливо тваринництва – майбутнє. Окрім отримання знань саме з технології виробництва тваринницької продукції, важливою є і її переробка, оскільки вона впливає на багато наступних технологічних процесів. Факультет тваринництва та водних біоресурсів дає змогу комплексно підійти до отримання таких знань. Тож, свідомий вибір зроблено і ми з нетерпінням чекаємо результатів на зарахування.

  • Дякуємо за інтерв’ю. Бажаємо успіху під час вступної компанії!


Інтерв’ю провів аспірант
кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин
Михайло Матвєєв

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook