Міжфакультетська співпраця: проведені геодезичні вишукування на демонстраційному колекційному полі сільськогосподарських культур

28 березня 2021 року
     Кліматичні зміни, які є глобальною проблемою в світі та в Україні, потребують поглиблення досліджень в напряму підбору культур адаптованих до посушливих умов вирощування, розробки технологій вирощування культур та інтродукції їх у виробництво.

     Навчально-наукова лабораторія «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур», в умовах карантину, стала майданчиком для проведення практичних занять на свіжому повітрі і в той же час, тут триває постійна робота по створенню, підтриманню значної кількості колекцій. Основним лімітуючим чинником вирощування багатьох видів є забезпечення вологою.
     26 – 27 березня на базі навчально-наукової лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур» була проведена топографічна зйомка земельної ділянки. Під час наземних топографічних робіт геодезисти провели вимірювання висот, відстаней тощо. Результатом проведеної роботи буде складання плану місцевості з метою подальшого облаштування лабораторії: отримані дані будуть використані для забезпечення територіального планування та техніко-економічного обґрунтування й розробки проекту крапельного зрошення ділянки.



     Колектив кафедри рослинництва висловлює щиру подяку співробітникам, студентам факультету землевпорядкування та особисто декану Євсюкову Тарасу Олексійовичу за плідну співпрацю та вчасну й якісно проведену роботу.

професор Каленська С.,
доцент Юник А.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook