Бібліотека розкриває секрети

27 березня 2021 року
     Багато років кафедра культурології НУБіП України співпрацює з Державною бібліотекою України для юнацтва. І ще до посилення карантинних заходів студентству 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів вдалося ближче познайомитися із цим потужним осередком культури, про що і розповіла Анастасія Білько – студентка-першокурсниця спеціальності «ТВППТ».

     Нещодавно ми з групою відвідали Державну бібліотеку України для юнацтва. Нас зустріли привітні і щирі працівниці, а під своє крило відразу взяла Світлана Павлівна Жуковська – завідуюча відділом довідково-інформаційного обслуговування. Вона і провела нас затишними бібліотечними залами.

     Спершу нам розповіли, як можна зареєструватися в бібліотеці і як легко знайти самому потрібну книгу. І, крім того, як скористатися фаховою допомогою в бібліотеці. Завідуюча відділом реєстрації та статистичного обліку користувачів Дідківська Ніна Григорівна показала зразки формулярів та сучасного читацького квитка, виготовленого із пластику.
     Далі ми побували у відділі абонементу, де його завідувачка Подолян Зоя Павлівна розповіла нам про правила взяття книги додому і її повернення, а також, скільки нараховується книг, де вони зберігаються і за якими категоріями вони розставлені. Також розповіли про акцію «Подаруй книгу», що є дуже важливою, адже книга, яка тобі вже не цікава, може отримати друге життя в бібліотеці.

     Наступний зал був із різноманітними журналами, в яких відібрали статі з корисною інформацією, а ще окремо виділили журнали для дозвілля, де можна знайти цікаву інформацію для втілення нових ідей. Про це розповіла Липець Наталія Василівна – завідуюча відділом періодичних видань.

 

     А ще у цій бібліотеці є відділ, в якому зібрані книги іноземною мовою, що допомагають удосконалити свої навички та збільшити словниковий запас з певної мови. Шлапак Тетяна Вікторівна – завідуюча відділом літератури іноземними мовами поділилася планами цікавих заходів, які організовує відділ.

     Привернули увагу студентства і читальні зали, де є література у вільному доступі та можливість попрацювати в мережі «Інтернет».

     Про багатий книжковий фонд та різноманітну діяльність відділу мистецтв розповіла його завідувачка Венідиктова Анна Вікторівна і запропонувала студентам долучатися до цікавих акцій та заходів,учасниками одного із яких ми і стали після екскурсії. Та про це – в наступному дописі.
     Після цієї екскурсії у нас залишилися приємні враження та з’явилося нове місце, де можна навчатися, дізнаватися нове і відпочивати, читаючи улюблені книги.


Анастасія Білько,
студентка-першокурсниця спеціальності «ТВППТ»
Світлини доцентки кафедри культурології
Ярини Пузиренко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook